Avast wijst erop dat een router vaak meer kan dan we denken. Bovendien worden er steeds meer apparaten op aangesloten. Routers zijn dan ook vaak doelwit van dezelfde aanvallen als andere Internet of Things-apparaten. Daarom presenteerde het beveiligingsbedrijf op het Mobile World Congres in Barcelona nieuwe software voor routers. De software, die de naam Chime heeft gekregen, moet zorgen voor een extra beschermingslaag.

Wie niet op die software wil wachten, doet er goed aan om op z'n minst de naam van zijn of haar draadloos netwerk te veranderen. Veel gebruikers maken het hackers immers wel heel gemakkelijk door de oorspronkelijke naam van het netwerk en het meegeleverde standaardwachtwoord te laten staan. Een nieuwe netwerknaam en een goed gekozen wachtwoord maken je router al een heel stuk minder kwetsbaar voor aanvallen.

Avast wijst erop dat een router vaak meer kan dan we denken. Bovendien worden er steeds meer apparaten op aangesloten. Routers zijn dan ook vaak doelwit van dezelfde aanvallen als andere Internet of Things-apparaten. Daarom presenteerde het beveiligingsbedrijf op het Mobile World Congres in Barcelona nieuwe software voor routers. De software, die de naam Chime heeft gekregen, moet zorgen voor een extra beschermingslaag.Wie niet op die software wil wachten, doet er goed aan om op z'n minst de naam van zijn of haar draadloos netwerk te veranderen. Veel gebruikers maken het hackers immers wel heel gemakkelijk door de oorspronkelijke naam van het netwerk en het meegeleverde standaardwachtwoord te laten staan. Een nieuwe netwerknaam en een goed gekozen wachtwoord maken je router al een heel stuk minder kwetsbaar voor aanvallen.