Sinds januari heeft de Zweedse muziekstreamingdienst Spotify wereldwijd vijf miljoen nieuwe gebruikers aangetrokken.

In totaal maken nu 15 miljoen mensen in 15 landen gebruik van Spotify, waarvan er vier miljoen maandelijks 5 of 10 euro betalen. Dat betekent dat goed een kwart van de gebruikers betaalt om onbeperkt en/of overal naar een muziekbibliotheek van meer dan 18 miljoen songs te kunnen luisteren.

Er zijn sinds januari ook 1 miljoen betalende gebruikers bijgekomen. Gebruikers die 5 euro betalen kunnen reclamevrij via hun computer naar muziek luisteren. Wie 10 euro betaalt, kan dat ook via smartphone en tablet. De groei bij betalende gebruikers is wel vertraagd: op vier maanden tijd groeide Spotify van 2 naar 3 miljoen betalende gebruikers, maar het duurde zes maanden om 4 miljoen betalende gebruikers te halen.

In november 2011 werd Spotify in België gelanceerd. "We kunnen jammer genoeg geen cijfers geven opgesplitst per land", zegt Elke Moereels, woordvoerster voor Spotify in België. "Het overgrote deel van onze betalende klanten maakt gebruik van de service voor 10 euro. De evaluatie na een half jaar was positief, en we zien dat steeds meer gebruikers onze dienst in hun hart gesloten hebben."

De muziekstreamingdienst is nu in 15 landen beschikbaar, maar is van plan verder uit te breiden. Daarnaast kunnen ook mobiele gebruikers over almaar meer functies beschikken. Zo kan vanaf deze week met Android-smartphones onbeperkt, maar met reclame, naar de Spotifyradio geluisterd worden.

Bron: Belga

Sinds januari heeft de Zweedse muziekstreamingdienst Spotify wereldwijd vijf miljoen nieuwe gebruikers aangetrokken. In totaal maken nu 15 miljoen mensen in 15 landen gebruik van Spotify, waarvan er vier miljoen maandelijks 5 of 10 euro betalen. Dat betekent dat goed een kwart van de gebruikers betaalt om onbeperkt en/of overal naar een muziekbibliotheek van meer dan 18 miljoen songs te kunnen luisteren. Er zijn sinds januari ook 1 miljoen betalende gebruikers bijgekomen. Gebruikers die 5 euro betalen kunnen reclamevrij via hun computer naar muziek luisteren. Wie 10 euro betaalt, kan dat ook via smartphone en tablet. De groei bij betalende gebruikers is wel vertraagd: op vier maanden tijd groeide Spotify van 2 naar 3 miljoen betalende gebruikers, maar het duurde zes maanden om 4 miljoen betalende gebruikers te halen. In november 2011 werd Spotify in België gelanceerd. "We kunnen jammer genoeg geen cijfers geven opgesplitst per land", zegt Elke Moereels, woordvoerster voor Spotify in België. "Het overgrote deel van onze betalende klanten maakt gebruik van de service voor 10 euro. De evaluatie na een half jaar was positief, en we zien dat steeds meer gebruikers onze dienst in hun hart gesloten hebben." De muziekstreamingdienst is nu in 15 landen beschikbaar, maar is van plan verder uit te breiden. Daarnaast kunnen ook mobiele gebruikers over almaar meer functies beschikken. Zo kan vanaf deze week met Android-smartphones onbeperkt, maar met reclame, naar de Spotifyradio geluisterd worden. Bron: Belga