Het gaat Yahoo financieel best voor de wind. In het voorbije kwartaal, tot 30 september, steeg Yahoo's winst naar 163 miljoen dollar, meer dan het dubbele van de 76,3 miljoen dollar winst die het bedrijf een jaar eerder boekte. Volgens ceo Marissa Mayer toont dat de waarde van Yahoo als bedrijf aan.

Het moet een opsteker zijn voor de internetgigant, die een paar zware weken achter de rug heeft. Eerst was er het hackingschandaal, waarbij Yahoo moest bekennen dat het gegevens over 500 miljoen gebruikersaccounts was kwijtgespeeld. En dan was er nog het nieuws dat Yahoo spionsoftware in zijn diensten had ingebouwd.

Een en ander had tot gevolg dat de grote deal Verizon Communications op de helling stond. Verizon, een van Amerika's grootste telco's, stemde enkele weken terug toe om Yahoo aan te kopen voor 4,8 miljard dollar maar lijkt daar nu bedenkingen bij te hebben. Met de winstcijfers in handen, heeft Yahoo weer een argument om toch voor de volle pot te gaan.

Het gaat Yahoo financieel best voor de wind. In het voorbije kwartaal, tot 30 september, steeg Yahoo's winst naar 163 miljoen dollar, meer dan het dubbele van de 76,3 miljoen dollar winst die het bedrijf een jaar eerder boekte. Volgens ceo Marissa Mayer toont dat de waarde van Yahoo als bedrijf aan. Het moet een opsteker zijn voor de internetgigant, die een paar zware weken achter de rug heeft. Eerst was er het hackingschandaal, waarbij Yahoo moest bekennen dat het gegevens over 500 miljoen gebruikersaccounts was kwijtgespeeld. En dan was er nog het nieuws dat Yahoo spionsoftware in zijn diensten had ingebouwd. Een en ander had tot gevolg dat de grote deal Verizon Communications op de helling stond. Verizon, een van Amerika's grootste telco's, stemde enkele weken terug toe om Yahoo aan te kopen voor 4,8 miljard dollar maar lijkt daar nu bedenkingen bij te hebben. Met de winstcijfers in handen, heeft Yahoo weer een argument om toch voor de volle pot te gaan.