L'Oreal, vooral bekend van de schoonheidsproducten, komt met een draagbare UV-sensor die je op een vingernagel kunt plakken. Bedoeling van de UV Sense is om bij te houden hoeveel tijd de gebruiker in de zon spendeert. De sensor is bijzonder simpel, en kan bijvoorbeeld niet met Bluetooth of wifi worden aangesproken. Wel heeft hij een NFC-chip aan boord zodat je hem kunt scannen met de bijhorende app op je smartphone, om zo de UV-data te verzamelen. De app is er zowel voor Android als iOS.

Een beetje zoals een stappenteller, zal de UV Sense uitvissen hoe lang je buiten bent geweest. De app geeft je vervolgens een score die je vertelt of je te veel tijd in de zon hebt gezeten. Om dat advies min of meer juist te geven, krijg je eerst een vragenlijst te verwerken over, onder meer, je huidskleur. En omdat dit een L'Oreal app is, zal de software je ook producten aanraden die aangepast zijn aan je huid, naast meer algemeen advies.

Het toestelletje gebruikt geen batterijen, en komt met een set stickertjes, zodat je het kan hergebruiken of, als je daar zin in hebt, op een zonnebril of ander oppervlak kunt plakken. L'Oreal zegt er nog niet bij hoeveel de sensor zal kosten, maar volgens techsite The Verge wordt dat alvast minder dan 50 dollar.

L'Oreal, vooral bekend van de schoonheidsproducten, komt met een draagbare UV-sensor die je op een vingernagel kunt plakken. Bedoeling van de UV Sense is om bij te houden hoeveel tijd de gebruiker in de zon spendeert. De sensor is bijzonder simpel, en kan bijvoorbeeld niet met Bluetooth of wifi worden aangesproken. Wel heeft hij een NFC-chip aan boord zodat je hem kunt scannen met de bijhorende app op je smartphone, om zo de UV-data te verzamelen. De app is er zowel voor Android als iOS. Een beetje zoals een stappenteller, zal de UV Sense uitvissen hoe lang je buiten bent geweest. De app geeft je vervolgens een score die je vertelt of je te veel tijd in de zon hebt gezeten. Om dat advies min of meer juist te geven, krijg je eerst een vragenlijst te verwerken over, onder meer, je huidskleur. En omdat dit een L'Oreal app is, zal de software je ook producten aanraden die aangepast zijn aan je huid, naast meer algemeen advies. Het toestelletje gebruikt geen batterijen, en komt met een set stickertjes, zodat je het kan hergebruiken of, als je daar zin in hebt, op een zonnebril of ander oppervlak kunt plakken. L'Oreal zegt er nog niet bij hoeveel de sensor zal kosten, maar volgens techsite The Verge wordt dat alvast minder dan 50 dollar.