Naar aanleiding van de vierde Global Security Week zet L-Sec, de vereniging van ict-securitybedrijven en -experts, vanaf maandag 8 september security nog eens een week lang in de schijnwerpers.

Dat de datum '9/11' in de Global Security Week valt, is in het geheel geen toeval. De vrijwilligers die dit event wereldwijd opzetten, verwijzen immers duidelijk naar de aanslagen tegen de WTC torens in New York en het Pentagon in Washington DC in 2001. In één moeite door stellen ze dat een reële beveiliging de samenwerking van zowel security-experten en security-ict'ers, als de algemene bedrijfsleiding en de eindgebruikers vergt.

"Dat is tevens de opzet van L-Sec", onderstreept ceo Ulrich Seldeslachts, "want we proberen al jaren de brede markt te sensibiliseren inzake security." In de week van 8 september organiseert [L-Sec] elke dag een seminarie, waar binnen- en buitenlandse specialisten een rist aspecten van security aankaarten.

Op maandag komen zo de 'economics of information security' aan bod, waarin economische aspecten van security worden belicht voor onder meer personen uit de algemene bedrijfsleiding en ict'ers die niet in security zijn gespecialiseerd. Zeg maar een kijk op de kosten/baten van tools, maar ook waaraan aandacht moet worden besteed (zoals in een risk assessment).

In de volgende dagen komen dan onderwerpen aan bod als 'application security' (dinsdag, hoe een toepassing 'out of the box' veilig inzetten), 'beveiliging van mobiele data' (woensdag, een overzicht van startersbedrijven in samenwerking met Leuven Inc, toegespitst op mobiele data en datadragers), 'Trusted Computing & embedded seurity' (donderdag, hoe piraterij van ontwerpen voorkomen en hoe beveiligde systemen creëren) en 'malware revisited' (vrijdag, hoe zich verweren tegen nieuwe vormen van aanvallen).

Deze seminaries mikken telkens op een publiek van personen uit de bedrijfsleiding en non-security ict'ers (op het seminarie van donderdag na, dat technischer van inslag is). "Veel mensen, ook zij die actief een securityaspect aanpakken, focussen vaak al te zeer op één element, zonder voldoende weet te hebben van andere aspecten van security," herhaalt Seldeslachts, waarbij L-Sec met deze week precies de gelegenheid wil bieden ook even over de muurtjes van de specialiseringen te kijken.

Naar aanleiding van de vierde Global Security Week zet L-Sec, de vereniging van ict-securitybedrijven en -experts, vanaf maandag 8 september security nog eens een week lang in de schijnwerpers. Dat de datum '9/11' in de Global Security Week valt, is in het geheel geen toeval. De vrijwilligers die dit event wereldwijd opzetten, verwijzen immers duidelijk naar de aanslagen tegen de WTC torens in New York en het Pentagon in Washington DC in 2001. In één moeite door stellen ze dat een reële beveiliging de samenwerking van zowel security-experten en security-ict'ers, als de algemene bedrijfsleiding en de eindgebruikers vergt. "Dat is tevens de opzet van L-Sec", onderstreept ceo Ulrich Seldeslachts, "want we proberen al jaren de brede markt te sensibiliseren inzake security." In de week van 8 september organiseert [L-Sec] elke dag een seminarie, waar binnen- en buitenlandse specialisten een rist aspecten van security aankaarten. Op maandag komen zo de 'economics of information security' aan bod, waarin economische aspecten van security worden belicht voor onder meer personen uit de algemene bedrijfsleiding en ict'ers die niet in security zijn gespecialiseerd. Zeg maar een kijk op de kosten/baten van tools, maar ook waaraan aandacht moet worden besteed (zoals in een risk assessment). In de volgende dagen komen dan onderwerpen aan bod als 'application security' (dinsdag, hoe een toepassing 'out of the box' veilig inzetten), 'beveiliging van mobiele data' (woensdag, een overzicht van startersbedrijven in samenwerking met Leuven Inc, toegespitst op mobiele data en datadragers), 'Trusted Computing & embedded seurity' (donderdag, hoe piraterij van ontwerpen voorkomen en hoe beveiligde systemen creëren) en 'malware revisited' (vrijdag, hoe zich verweren tegen nieuwe vormen van aanvallen). Deze seminaries mikken telkens op een publiek van personen uit de bedrijfsleiding en non-security ict'ers (op het seminarie van donderdag na, dat technischer van inslag is). "Veel mensen, ook zij die actief een securityaspect aanpakken, focussen vaak al te zeer op één element, zonder voldoende weet te hebben van andere aspecten van security," herhaalt Seldeslachts, waarbij L-Sec met deze week precies de gelegenheid wil bieden ook even over de muurtjes van de specialiseringen te kijken.