Met de gratis app Noisy Typer weerklinkt het geluid van een ouderwetse typemachine als je tekst intikt op het toetsenbord van een Apple computer.

Zin om dat typische geratel van een klassieke schrijfmachine nog eens te horen? Met de gratis downloadbare toepassing Noisy Typer is het mogelijk. Het stukje software is het werk van de Britse kunstenaar en programmeur Theo Watson en is vooralsnog enkel bruikbaar met Apple OS X systemen.

Noisy Typer is gemaakt met openFrameworks, een opensource C++ toolkit voor creatieve programmeerprojecten. Het programmaatje speelt de geluiden van een mechanische schrijfmachine terwijl je typt. Het draait op de achtergrond en werkt met alle toepassingen (Word, e-mail, web, enz.).

Niet alleen kun je de toetsen laten ratelen, je krijgt ook het belgeluidje te horen als de wagen op het einde van de regel is. Zelfs het geluid wanneer je een blad op en neer beweegt in de wagen krijg je te horen als je de pijltjestoetsen om naar boven en naar beneden te scrollen gebruikt.

Met de gratis app Noisy Typer weerklinkt het geluid van een ouderwetse typemachine als je tekst intikt op het toetsenbord van een Apple computer. Zin om dat typische geratel van een klassieke schrijfmachine nog eens te horen? Met de gratis downloadbare toepassing Noisy Typer is het mogelijk. Het stukje software is het werk van de Britse kunstenaar en programmeur Theo Watson en is vooralsnog enkel bruikbaar met Apple OS X systemen. Noisy Typer is gemaakt met openFrameworks, een opensource C++ toolkit voor creatieve programmeerprojecten. Het programmaatje speelt de geluiden van een mechanische schrijfmachine terwijl je typt. Het draait op de achtergrond en werkt met alle toepassingen (Word, e-mail, web, enz.). Niet alleen kun je de toetsen laten ratelen, je krijgt ook het belgeluidje te horen als de wagen op het einde van de regel is. Zelfs het geluid wanneer je een blad op en neer beweegt in de wagen krijg je te horen als je de pijltjestoetsen om naar boven en naar beneden te scrollen gebruikt.