U dacht ongetwijfeld ook dat fabrikanten al ettelijke jaren geleden gestopt waren met de productie van mechanische schrijfmachines. Maar in India was er nog een fabriek die deze machines produceerde.

Godrej & Boyce stopte in 2009 met de fabricage van mechanische typemachines in haar vestiging in Mumbai en het laatste restant van de stock gaat nu de deur uit. Zo komt er een einde aan de productie en verkoop van mechanische schrijfmachines. Bijna driehonderd jaar lang werden ze geproduceerd. Het eerste prototype werd in 1714 voorgesteld en het was naaimachinefabrikant Remington die eind negentiende eeuw de eerste commerciële schrijfmachines fabriceerde.

Dat betekent niet dat de schrijfmachine nu tot de geschiedenis behoort. U kunt nog steeds een elektrische schijfmachine kopen die het Amerikaanse bedrijf Swintec laat produceren in China. Ze fabriceren onder meer doorschijnende toestellen die in gevangenissen worden gebruikt zodat gedetineerden er geen zaken in kunnen verstoppen.

En voor de echte nostalgici bestaat er een usb-variant van de ouderwetse tikmachine. Die kan je zelfs met een iPad gebruiken, zoals in deze video wordt gedemonstreerd.

U dacht ongetwijfeld ook dat fabrikanten al ettelijke jaren geleden gestopt waren met de productie van mechanische schrijfmachines. Maar in India was er nog een fabriek die deze machines produceerde. Godrej & Boyce stopte in 2009 met de fabricage van mechanische typemachines in haar vestiging in Mumbai en het laatste restant van de stock gaat nu de deur uit. Zo komt er een einde aan de productie en verkoop van mechanische schrijfmachines. Bijna driehonderd jaar lang werden ze geproduceerd. Het eerste prototype werd in 1714 voorgesteld en het was naaimachinefabrikant Remington die eind negentiende eeuw de eerste commerciële schrijfmachines fabriceerde. Dat betekent niet dat de schrijfmachine nu tot de geschiedenis behoort. U kunt nog steeds een elektrische schijfmachine kopen die het Amerikaanse bedrijf Swintec laat produceren in China. Ze fabriceren onder meer doorschijnende toestellen die in gevangenissen worden gebruikt zodat gedetineerden er geen zaken in kunnen verstoppen. En voor de echte nostalgici bestaat er een usb-variant van de ouderwetse tikmachine. Die kan je zelfs met een iPad gebruiken, zoals in deze video wordt gedemonstreerd.