Aan de universiteit van Cincinatti heeft het Applied Artificial Intelligence Laboratory een softwareprogramma ontwikkeld dat grappen kan herkennen en produceren.

Het zou gaan om de alom bekende 'knock-knock, who's there'-grappen, die humoristisch zijn door te spelen met woordklanken. De 'Humorbot' kreeg een reeks woorden aangeleerd met dezelfde betekenis of met verschillende betekenissen. In de 'knock-knock'-grappen plaatst de software andere woorden in de zin en kijkt of die zin klankmatig nog dezelfde betekenis heeft. Als dat het geval bleek te zijn, was dat volgens de Humorbot een giller. Bij deze hebben wij net de meest ongrappige daad op deze aardbol achter de rug: een grap uitleggen. Hopen dat de Humorbot beter weet.

Aan de universiteit van Cincinatti heeft het Applied Artificial Intelligence Laboratory een softwareprogramma ontwikkeld dat grappen kan herkennen en produceren. Het zou gaan om de alom bekende 'knock-knock, who's there'-grappen, die humoristisch zijn door te spelen met woordklanken. De 'Humorbot' kreeg een reeks woorden aangeleerd met dezelfde betekenis of met verschillende betekenissen. In de 'knock-knock'-grappen plaatst de software andere woorden in de zin en kijkt of die zin klankmatig nog dezelfde betekenis heeft. Als dat het geval bleek te zijn, was dat volgens de Humorbot een giller. Bij deze hebben wij net de meest ongrappige daad op deze aardbol achter de rug: een grap uitleggen. Hopen dat de Humorbot beter weet.