De kans is reëel dat Google donderdag zijn langverwachte muziekplatform boven de doopvont houdt. Dat schrijft The Wall Street Journal op gezag van bronnen dicht bij het dossier.

De internetgigant zou het alternatief voor iTunes voorstellen op zijn jaarlijke I/O Developers Conference in San Francisco. De muziekdienst zou ook heel wat weg hebben van het platform dat Amazon.com enkele weken geleden al lanceerde in de VS.

Amazon laat gebruikers gratis tot 1.000 songs opslaan op zijn webservers. Die songs kunnen dan naar believen worden afgespeeld via een traditionele webbrowser. De dienst van Google zou op een gelijkaardige manier functioneren, met muziek die beschikbaar wordt gesteld via hard drives in de cloud.

Nog volgens The Wall Street Journal zouden gebruikers enkel in streaming mode naar de muziek kunnen luisteren die ze geupload hebben naar het platform. De songs zouden niet zo maar gedownload kunnen worden.

Aanvankelijk zou de muziekdienst van Google op kleine schaal, in testmodus worden uitgerold. Het grote publiek zal dus nog even geduld moeten hebben.

De kans is reëel dat Google donderdag zijn langverwachte muziekplatform boven de doopvont houdt. Dat schrijft The Wall Street Journal op gezag van bronnen dicht bij het dossier. De internetgigant zou het alternatief voor iTunes voorstellen op zijn jaarlijke I/O Developers Conference in San Francisco. De muziekdienst zou ook heel wat weg hebben van het platform dat Amazon.com enkele weken geleden al lanceerde in de VS. Amazon laat gebruikers gratis tot 1.000 songs opslaan op zijn webservers. Die songs kunnen dan naar believen worden afgespeeld via een traditionele webbrowser. De dienst van Google zou op een gelijkaardige manier functioneren, met muziek die beschikbaar wordt gesteld via hard drives in de cloud. Nog volgens The Wall Street Journal zouden gebruikers enkel in streaming mode naar de muziek kunnen luisteren die ze geupload hebben naar het platform. De songs zouden niet zo maar gedownload kunnen worden. Aanvankelijk zou de muziekdienst van Google op kleine schaal, in testmodus worden uitgerold. Het grote publiek zal dus nog even geduld moeten hebben.