De draagraket werd losgelaten onder de vleugel van een van de oude Boeing 747's van de Britse ondernemer die speciaal voor deze taak was omgebouwd. De raket had seconden later zijn motor moeten ontsteken, maar ingenieurs moesten de vlucht beëindigen.

Virgin Orbit wil een deel van de opkomende markt voor de lancering van kleine satellieten veroveren. Het bedrijf wil onder meer wedijveren met SpaceX van Elon Musk.

Het is voorlopig nog niet duidelijk wat er mis is gegaan, maar het bedrijf had van tevoren gewaarschuwd dat de kans op succes in de buurt van de 50 procent zou kunnen liggen. Er zijn meer dan twintig eerdere tests geweest, maar het was de eerste keer dat LauncherOne daadwerkelijk werd losgelaten.

Eerder deze week noemde Virgin Orbit de test van maandag 'het hoogtepunt van een vijfjarig ontwikkelingsprogramma'. De Boeing 'Cosmic Girl' en de bemanning zijn veilig en keren terug naar de basis, tweette het bedrijf.

De draagraket werd losgelaten onder de vleugel van een van de oude Boeing 747's van de Britse ondernemer die speciaal voor deze taak was omgebouwd. De raket had seconden later zijn motor moeten ontsteken, maar ingenieurs moesten de vlucht beëindigen.Virgin Orbit wil een deel van de opkomende markt voor de lancering van kleine satellieten veroveren. Het bedrijf wil onder meer wedijveren met SpaceX van Elon Musk. Het is voorlopig nog niet duidelijk wat er mis is gegaan, maar het bedrijf had van tevoren gewaarschuwd dat de kans op succes in de buurt van de 50 procent zou kunnen liggen. Er zijn meer dan twintig eerdere tests geweest, maar het was de eerste keer dat LauncherOne daadwerkelijk werd losgelaten. Eerder deze week noemde Virgin Orbit de test van maandag 'het hoogtepunt van een vijfjarig ontwikkelingsprogramma'. De Boeing 'Cosmic Girl' en de bemanning zijn veilig en keren terug naar de basis, tweette het bedrijf.