De film Life in a Day is een documentaire die is samengesteld uit video's die op 24 juli 2010 van overal in de wereld gepost werden op YouTube.

Het project is een productie van Ridley Scott, regisseur van onder meer Gladiator. Op 24 juli 2010 vroeg hij YouTube gebruikers van over de hele wereld om video's op te laden over hun leven. De bedoeling was om een film te maken over één enkel dag op aarde. Er kwamen meer dan 80.000 clips binnen die meer dan 4500 uur aan materiaal opleverden.

Uit die massa materiaal sneden de met een Oscar bekroonde regisseur Kevin Mcdonald samen met een team van redacteuren de langspeelfilm Life in a Day.

De film werd vertoond op het Sundance Film Festival. En je kunt de volledige film vandaag om 19 uur online bekijken op YouTube. Later dit jaar komt de film ook uit in de zalen.

De film Life in a Day is een documentaire die is samengesteld uit video's die op 24 juli 2010 van overal in de wereld gepost werden op YouTube. Het project is een productie van Ridley Scott, regisseur van onder meer Gladiator. Op 24 juli 2010 vroeg hij YouTube gebruikers van over de hele wereld om video's op te laden over hun leven. De bedoeling was om een film te maken over één enkel dag op aarde. Er kwamen meer dan 80.000 clips binnen die meer dan 4500 uur aan materiaal opleverden. Uit die massa materiaal sneden de met een Oscar bekroonde regisseur Kevin Mcdonald samen met een team van redacteuren de langspeelfilm Life in a Day. De film werd vertoond op het Sundance Film Festival. En je kunt de volledige film vandaag om 19 uur online bekijken op YouTube. Later dit jaar komt de film ook uit in de zalen.