In 2012 werden in Nederland twee van de vijf mannen gearresteerd die verantwoordelijk waren voor de grootste hackerszaak uit de Amerikaanse geschiedenis, waarbij 160 miljoen creditcardnummers in beslag genomen werden.

Het gaat om twee Russen, Vladimir Drinkman en Dmitriy Smilianets. De drie andere verdachten - nog twee Russen en een Oekraïner - zijn nog altijd voortvluchtig.

De Amerikaanse justitie heeft nu de aanklachten tegen de cybercriminelen bekendgemaakt. Er hangt hen een celstraf van 30 jaar boven het hoofd.

Dat zou de langste gevangenisstraf zijn die in de VS ooit werd toegekend aan hackers. In 2010 kreeg Albert Gonzalez twintig jaar nadat hij meegewerkt had aan een grootschalige hackoperatie.

In 2012 werden in Nederland twee van de vijf mannen gearresteerd die verantwoordelijk waren voor de grootste hackerszaak uit de Amerikaanse geschiedenis, waarbij 160 miljoen creditcardnummers in beslag genomen werden. Het gaat om twee Russen, Vladimir Drinkman en Dmitriy Smilianets. De drie andere verdachten - nog twee Russen en een Oekraïner - zijn nog altijd voortvluchtig. De Amerikaanse justitie heeft nu de aanklachten tegen de cybercriminelen bekendgemaakt. Er hangt hen een celstraf van 30 jaar boven het hoofd. Dat zou de langste gevangenisstraf zijn die in de VS ooit werd toegekend aan hackers. In 2010 kreeg Albert Gonzalez twintig jaar nadat hij meegewerkt had aan een grootschalige hackoperatie.