Laptops geven veel minder aanleiding tot technische problemen en defecten dan desktops. Althans dat vinden de bevraagde consumenten in een enquête van Euroconsumers, de Europese koepelorganisatie boven Test-Aankoop.

Laptops lijken volgens de consumenten minder vaak defect te gaan dan desktops. De draagbare modellen worden ook als beduidend minder lawaaierig ervaren. De enquête werd uitgevoerd bij computerbezitters in België, Italië, Portugal en Spanje en staan te lezen in Test-Aankoop.

Twaalf procent van de bezitters van laptops die minder dan een jaar oud waren, hadden het afgelopen jaar te maken met een probleem of defect, terwijl dat voor desktops 19 procent was. Bij toestellen van 3 jaar of ouder stegen die percentages respectievelijk tot 28 en 40 procent.

Wat de tevredenheid over het toestel betreft, valt één groot verschil op. Zowat 24 procent van de desktops worden door de gebruiker als lawaaierig of zeer lawaaierig bestempeld, terwijl dat voor laptopgebruikers slechts 7 procent is.

Bron: Belga

Laptops geven veel minder aanleiding tot technische problemen en defecten dan desktops. Althans dat vinden de bevraagde consumenten in een enquête van Euroconsumers, de Europese koepelorganisatie boven Test-Aankoop. Laptops lijken volgens de consumenten minder vaak defect te gaan dan desktops. De draagbare modellen worden ook als beduidend minder lawaaierig ervaren. De enquête werd uitgevoerd bij computerbezitters in België, Italië, Portugal en Spanje en staan te lezen in Test-Aankoop. Twaalf procent van de bezitters van laptops die minder dan een jaar oud waren, hadden het afgelopen jaar te maken met een probleem of defect, terwijl dat voor desktops 19 procent was. Bij toestellen van 3 jaar of ouder stegen die percentages respectievelijk tot 28 en 40 procent. Wat de tevredenheid over het toestel betreft, valt één groot verschil op. Zowat 24 procent van de desktops worden door de gebruiker als lawaaierig of zeer lawaaierig bestempeld, terwijl dat voor laptopgebruikers slechts 7 procent is. Bron: Belga