Na jaren juridisch gehakketak en bitse rechtszaken erkent de Société Nautique de Genève (SNG) de Golden Gate Yacht Club (GGYC) als officiële uitdager voor de 33ste America's Cup, gepland voor 2010.

Het zit Larry Ellison dus echt wel mee de laatste tijd, want na de Sun-overname haalt hij zo nog een andere gegeerde slag thuis. Via de GGYC was Ellison met zijn BMW Oracle racing team immers sterk betrokken bij de voorgaande editie van deze zeilrace, zij het niet als de ultieme tegenstander in de finale reeks zeilwedstrijden.

De organizerende zeilclubs selecteren gewoonlijk een verdedigers- en een uitdagersteam na een reeks afvallingswedstrijden. Voor SNG zal ongetwijfeld team Alinghi - de winnaar van de voorgaande editie in 2007 (tegen het Emirates team uit Nieuw Zeeland) - fungeren als verdediger van de Cup. De America's Cup is 's werelds oudste zeilwedstrijd en het summum van zeiltechnologie en zeiltechniek, evenals prestige. De finale van de 33ste America's Cup zal opnieuw doorgaan in Valencia, Spanje.

Na jaren juridisch gehakketak en bitse rechtszaken erkent de Société Nautique de Genève (SNG) de Golden Gate Yacht Club (GGYC) als officiële uitdager voor de 33ste America's Cup, gepland voor 2010. Het zit Larry Ellison dus echt wel mee de laatste tijd, want na de Sun-overname haalt hij zo nog een andere gegeerde slag thuis. Via de GGYC was Ellison met zijn BMW Oracle racing team immers sterk betrokken bij de voorgaande editie van deze zeilrace, zij het niet als de ultieme tegenstander in de finale reeks zeilwedstrijden. De organizerende zeilclubs selecteren gewoonlijk een verdedigers- en een uitdagersteam na een reeks afvallingswedstrijden. Voor SNG zal ongetwijfeld team Alinghi - de winnaar van de voorgaande editie in 2007 (tegen het Emirates team uit Nieuw Zeeland) - fungeren als verdediger van de Cup. De America's Cup is 's werelds oudste zeilwedstrijd en het summum van zeiltechnologie en zeiltechniek, evenals prestige. De finale van de 33ste America's Cup zal opnieuw doorgaan in Valencia, Spanje.