De Glowforge, een 'lasersnijder voor thuis', is verbonden met Wi-Fi en is te besturen vanaf ieder apparaat. De cutter kan verschillende materialen snijden of graveren. Ook voedsel als chocola of sushi kan in het apparaat bewerkt worden.

Glowforge kwam tot het crowdfundrecord zonder hulp van Kickstarter of IndieGoGo, want het geld werd opgehaald via de eigen website. CEO Dan Shapiro liet weten dat hij 1 of 2 miljoen dollar verwachtte. Maar dat bedrag was na een dag al bereikt. Na een maand kwam er bijna 28 miljoen dollar binnen. Volgens Glowforge is het daarmee de grootste crowdfundcampagne die 30 dagen liep. De Pebble-smartwatch haalde eerder via Kickstarter 20 miljoen dollar op.

Maar de Glowforge is wel een pak duurder.Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar van 2.395, 2.995 en 4.795 dollar. Deze prijzen hebben nog een pre-order korting van 40%.

De Glowforge, een 'lasersnijder voor thuis', is verbonden met Wi-Fi en is te besturen vanaf ieder apparaat. De cutter kan verschillende materialen snijden of graveren. Ook voedsel als chocola of sushi kan in het apparaat bewerkt worden. Glowforge kwam tot het crowdfundrecord zonder hulp van Kickstarter of IndieGoGo, want het geld werd opgehaald via de eigen website. CEO Dan Shapiro liet weten dat hij 1 of 2 miljoen dollar verwachtte. Maar dat bedrag was na een dag al bereikt. Na een maand kwam er bijna 28 miljoen dollar binnen. Volgens Glowforge is het daarmee de grootste crowdfundcampagne die 30 dagen liep. De Pebble-smartwatch haalde eerder via Kickstarter 20 miljoen dollar op.Maar de Glowforge is wel een pak duurder.Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar van 2.395, 2.995 en 4.795 dollar. Deze prijzen hebben nog een pre-order korting van 40%.