TP Vision zal na de verhuis naar Gent minder dan de helft overhouden van de activiteiten die het bedrijf in Brugge uitvoert. Tegen 28 februari moet duidelijk worden hoe groot de impact is voor de huidige 300 personeelsleden. Dat werd vernomen van LBC-hoofdafgevaardige Dany Vanden Broecke na een ondernemingsraad bij het bedrijf. Vorige week maandag maakte Philips bekend dat het zijn resterende belang van 30 pct in TP Vision overlaat aan de Taiwanese partner TPV.

Op een ondernemingsraad maakte de sitemanager donderdag bekend dat zeker vijftig procent van de activiteiten overgenomen worden door productontwikkelingscentra in China en Taiwan, aldus de christelijke bediendebond.

In Brugge, en normaal vanaf juni in Gent, worden top-end-producten ontwikkeld. "Van de 7.000-, 8.000- en 9.000-reeksen die nu voor Philips ontwikkeld worden en goed zijn voor jaarlijks een veertiental nieuwe setjes, zal enkel de 9.000-range overblijven met jaarlijks drie tot vijf setjes", klinkt het.

De impact voor de 300 personeelsleden die zouden verhuizen van Brugge naar Gent, wordt pas uiterlijk op 28 februari duidelijk. Dan wordt de intentieverklaring tussen Philips en TP Vision een ondertekend akkoord.

Volgens de vakbond verklaarde de directie te "betreuren" dat niet alle mensen naar Gent zullen kunnen meeverhuizen. De verhouding activiteiten-personeel is volgens de vakbond niet één op één. "Het personeel reageert zeer ontgoocheld en boos", aldus Vanden Broecke. "Het gaat om mensen die niet weten of hun verhuisplannen doorgaan, anderen kochten al een tweede wagen tijdens het autosalon."

LBC zegt nog dat de geplande investeringen in de site in Gent, een bedrag tussen de 500.000 en 1 miljoen euro, voorlopig on hold staan. "Meer en meer zien we dat de nieuwe site in Gent een klein televisie-onderzoekscentrum zal worden, vooral gesteund door de Vlaamse overheid, en niet meer een nieuw groot productontwikkelingscentrum voor Philips", aldus Vanden Broecke. (Belga)

TP Vision zal na de verhuis naar Gent minder dan de helft overhouden van de activiteiten die het bedrijf in Brugge uitvoert. Tegen 28 februari moet duidelijk worden hoe groot de impact is voor de huidige 300 personeelsleden. Dat werd vernomen van LBC-hoofdafgevaardige Dany Vanden Broecke na een ondernemingsraad bij het bedrijf. Vorige week maandag maakte Philips bekend dat het zijn resterende belang van 30 pct in TP Vision overlaat aan de Taiwanese partner TPV. Op een ondernemingsraad maakte de sitemanager donderdag bekend dat zeker vijftig procent van de activiteiten overgenomen worden door productontwikkelingscentra in China en Taiwan, aldus de christelijke bediendebond. In Brugge, en normaal vanaf juni in Gent, worden top-end-producten ontwikkeld. "Van de 7.000-, 8.000- en 9.000-reeksen die nu voor Philips ontwikkeld worden en goed zijn voor jaarlijks een veertiental nieuwe setjes, zal enkel de 9.000-range overblijven met jaarlijks drie tot vijf setjes", klinkt het. De impact voor de 300 personeelsleden die zouden verhuizen van Brugge naar Gent, wordt pas uiterlijk op 28 februari duidelijk. Dan wordt de intentieverklaring tussen Philips en TP Vision een ondertekend akkoord. Volgens de vakbond verklaarde de directie te "betreuren" dat niet alle mensen naar Gent zullen kunnen meeverhuizen. De verhouding activiteiten-personeel is volgens de vakbond niet één op één. "Het personeel reageert zeer ontgoocheld en boos", aldus Vanden Broecke. "Het gaat om mensen die niet weten of hun verhuisplannen doorgaan, anderen kochten al een tweede wagen tijdens het autosalon." LBC zegt nog dat de geplande investeringen in de site in Gent, een bedrag tussen de 500.000 en 1 miljoen euro, voorlopig on hold staan. "Meer en meer zien we dat de nieuwe site in Gent een klein televisie-onderzoekscentrum zal worden, vooral gesteund door de Vlaamse overheid, en niet meer een nieuw groot productontwikkelingscentrum voor Philips", aldus Vanden Broecke. (Belga)