Het Zweeds-Nederlandse webagentschap LBi heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 150 voltijdse equivalenten (fte's) geschrapt.

150 fte's minder, dat is 9 procent van het totale werknemersbestand van LBi. Ook hier is de reden het mindere economische klimaat. De jobs verdwijnen vooral in Centraal-Europa en de Verenigde Staten. De filialen in Centraal-Europa (onder meer Iven & Hillman en LBi Duitsland ) zullen voortaan beheerd worden vanuit Nederland. Ook in de Verenigde Staten worden Special Ops, Nicholson en LBi Atlanta volledig geïntegreerd en dus gereorganiseerd. In Nederland wordt het kantoor in Den Dolder gesloten en de overige kantoorruimte herschikt.

De herstructurering kost het bedrijf 3,6 miljoen euro. LBi verwacht met de operatie wel ruim 9 miljoen euro per jaar te besparen.

Het Zweeds-Nederlandse webagentschap LBi heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 150 voltijdse equivalenten (fte's) geschrapt. 150 fte's minder, dat is 9 procent van het totale werknemersbestand van LBi. Ook hier is de reden het mindere economische klimaat. De jobs verdwijnen vooral in Centraal-Europa en de Verenigde Staten. De filialen in Centraal-Europa (onder meer Iven & Hillman en LBi Duitsland ) zullen voortaan beheerd worden vanuit Nederland. Ook in de Verenigde Staten worden Special Ops, Nicholson en LBi Atlanta volledig geïntegreerd en dus gereorganiseerd. In Nederland wordt het kantoor in Den Dolder gesloten en de overige kantoorruimte herschikt. De herstructurering kost het bedrijf 3,6 miljoen euro. LBi verwacht met de operatie wel ruim 9 miljoen euro per jaar te besparen.