LCL Belgium neemt het datacenter van DataCloud in Erembodegem over. Dat was pas in oktober 2010 geopend.

LCL - dat al een datacenter in Diegem en Antwerpen heeft - neemt het datacenter van DataCloud in Erembodegem (Aalst) over. "Met deze overname kiezen we voor schaalvergroting", zegt Laurens van Reijen, managing director van LCL Belgium, die ook wijst op het geografische belang. " De ligging kan klanten uit Oost- en West-Vlaanderen heel wat fileleed besparen omdat ze niet langer over de Brusselse ring hoeven om het datacenter te bereiken", zegt Van Reijen.

LCL heeft het datacenter ondertussen al aangepast met de meest recente technologie voor koeling- en deed ook wat aanpassingen aan de energievoorzieningen. "Voor de huidige klanten verandert er niets, behalve dat ze nu nog meer zekerheid krijgen over de dienstverlening dankzij onze grote technische ploeg", aldus Van Reijen.

DataCloud opende pas in september 2010 het datacenter in Erembodegem. Momenteel zorgen Belgacom, Telenet en Syntigo er voor de connectiviteit. "We willen ook hier duidelijk 'carrier neutral' werken, dus kan het aantal partners zeker nog uitgebreid worden. In Diegem zijn er dat ondertussen trouwens al meer dan 20", klinkt het.

Een bedrag wil Laurens Van Reijen niet plakken op de overname. Al kan hij wel kwijt dat LCL over het hele jaar al zo'n 2,5 miljoen euro geïnvesteerd heeft. In augustus raakte nog bekend dat de Vlaamse overheid 747.000 euro strategische investeringssteun vrij maakte voor DataCloud.

LCL Belgium neemt het datacenter van DataCloud in Erembodegem over. Dat was pas in oktober 2010 geopend. LCL - dat al een datacenter in Diegem en Antwerpen heeft - neemt het datacenter van DataCloud in Erembodegem (Aalst) over. "Met deze overname kiezen we voor schaalvergroting", zegt Laurens van Reijen, managing director van LCL Belgium, die ook wijst op het geografische belang. " De ligging kan klanten uit Oost- en West-Vlaanderen heel wat fileleed besparen omdat ze niet langer over de Brusselse ring hoeven om het datacenter te bereiken", zegt Van Reijen. LCL heeft het datacenter ondertussen al aangepast met de meest recente technologie voor koeling- en deed ook wat aanpassingen aan de energievoorzieningen. "Voor de huidige klanten verandert er niets, behalve dat ze nu nog meer zekerheid krijgen over de dienstverlening dankzij onze grote technische ploeg", aldus Van Reijen. DataCloud opende pas in september 2010 het datacenter in Erembodegem. Momenteel zorgen Belgacom, Telenet en Syntigo er voor de connectiviteit. "We willen ook hier duidelijk 'carrier neutral' werken, dus kan het aantal partners zeker nog uitgebreid worden. In Diegem zijn er dat ondertussen trouwens al meer dan 20", klinkt het. Een bedrag wil Laurens Van Reijen niet plakken op de overname. Al kan hij wel kwijt dat LCL over het hele jaar al zo'n 2,5 miljoen euro geïnvesteerd heeft. In augustus raakte nog bekend dat de Vlaamse overheid 747.000 euro strategische investeringssteun vrij maakte voor DataCloud.