LCL Diegem 4 is het derde gebouw van LCL in Diegem en bestaat volledig uit white space, waarbij andere bedrijven ruimte kunnen innemen. De datacenterspecialist heeft ook vestigingen in Aalst en Antwerpen, alles samen goed voor 7000 m², waarvan de helft white space is.

Het nieuwe datacenter is goed voor een investering van 1,9 miljoen euro. 1,3 miljoen euro daarvan gaat naar de technische infrastructuur, zoals een nieuw blussysteem met Novec 1230 blusgas.

Vandaag zit er al één klant in het nieuwe gebouw. Met de uitbreiding komt er ook een nieuwe meet-me-room, waar klanten en telecomspelers worden verbonden.

"Ons datacenter is Diegem is één van de belangrijkste knooppunten van dataverkeer in België", legt Laurens van Reijen, CEO van LCL, uit. "Klanten kunnen er rechtsreeks aansluiten op de backbone van het internet, en de verschillende nationale en internationale operatoren worden er ook met elkaar verbonden. In Diegem komen zoveel verschillende telecomoperatoren samen dat een nieuwe meet-me-room noodzakelijk werd."

LCL Diegem 4 is het derde gebouw van LCL in Diegem en bestaat volledig uit white space, waarbij andere bedrijven ruimte kunnen innemen. De datacenterspecialist heeft ook vestigingen in Aalst en Antwerpen, alles samen goed voor 7000 m², waarvan de helft white space is.Het nieuwe datacenter is goed voor een investering van 1,9 miljoen euro. 1,3 miljoen euro daarvan gaat naar de technische infrastructuur, zoals een nieuw blussysteem met Novec 1230 blusgas.Vandaag zit er al één klant in het nieuwe gebouw. Met de uitbreiding komt er ook een nieuwe meet-me-room, waar klanten en telecomspelers worden verbonden."Ons datacenter is Diegem is één van de belangrijkste knooppunten van dataverkeer in België", legt Laurens van Reijen, CEO van LCL, uit. "Klanten kunnen er rechtsreeks aansluiten op de backbone van het internet, en de verschillende nationale en internationale operatoren worden er ook met elkaar verbonden. In Diegem komen zoveel verschillende telecomoperatoren samen dat een nieuwe meet-me-room noodzakelijk werd."