LegoAlto, een Belgische start-up die een weboplossing bedacht heeft voor het beheer van commercieel vastgoed, heeft 500.000 euro opgehaald. Oprichters Daniel Verougstraete en Olivier Rousselle gaan dat geld gebruiken voor een uitrol in Europa.

LegoAlto zag het levenslicht in augustus, op basis van de volgende vaststelling: bedrijven steken veel tijd in onderhandelingen over contracten (zoals huurovereenkomsten voor verkooppunten), maar beschikken niet over eenvoudige en betaalbare tools om hun activa te beheren.

De jonge start-up LegoAlto ontwikkelde een webapp onder de naam 'RetailBook' die hier tegemoet aan tracht te komen, en waarmee actoren uit de distributiesector het beheer van hun winkelportefeuille kunnen optimaliseren.

RetailBook is een geïntegreerde oplossing die de prestaties van verschillende winkels optekent, in een geautomatiseerde juridische opvolging van vervaldagen voorziet, rekening houdt met de wettelijke eisen van verschillende landen, het mogelijk maakt om documenten te delen en te centraliseren, en een database aanlegt van de waarde van de goederen in de verschillende commerciële zones.

Overigens kon RetailBook al enkele succesjes optekenen. Merken als Di, Club en Planet Parfum gebruiken de softwaretool intussen. Oprichters Daniel Verougstraete en Olivier Rousselle willen hun cloud-oplossing nu in heel Europa op de markt brengen. Daarnaast wordt er gewerkt aan heel wat nieuwe functionaliteiten.

"De juridische wereld heeft nood aan eenvoudige, betrouwbare en intelligente oplossingen voor het beheer van contract-gebonden activa", zegt Rousselle. "Elke dag lopen heel wat grote bedrijven contractuele vervaldagen mis, wat hen al eens zuur kan opbreken. Voor enkele tientallen euro's per winkel kunnen die dingen nu gemakkelijk opgevolgd worden in de cloud."

Onder meer Saffelberg Investment en Internet Attitude hebben geïnvesteerd in LegoAlto, net als een handvol particulieren.

LegoAlto, een Belgische start-up die een weboplossing bedacht heeft voor het beheer van commercieel vastgoed, heeft 500.000 euro opgehaald. Oprichters Daniel Verougstraete en Olivier Rousselle gaan dat geld gebruiken voor een uitrol in Europa.LegoAlto zag het levenslicht in augustus, op basis van de volgende vaststelling: bedrijven steken veel tijd in onderhandelingen over contracten (zoals huurovereenkomsten voor verkooppunten), maar beschikken niet over eenvoudige en betaalbare tools om hun activa te beheren. De jonge start-up LegoAlto ontwikkelde een webapp onder de naam 'RetailBook' die hier tegemoet aan tracht te komen, en waarmee actoren uit de distributiesector het beheer van hun winkelportefeuille kunnen optimaliseren. RetailBook is een geïntegreerde oplossing die de prestaties van verschillende winkels optekent, in een geautomatiseerde juridische opvolging van vervaldagen voorziet, rekening houdt met de wettelijke eisen van verschillende landen, het mogelijk maakt om documenten te delen en te centraliseren, en een database aanlegt van de waarde van de goederen in de verschillende commerciële zones. Overigens kon RetailBook al enkele succesjes optekenen. Merken als Di, Club en Planet Parfum gebruiken de softwaretool intussen. Oprichters Daniel Verougstraete en Olivier Rousselle willen hun cloud-oplossing nu in heel Europa op de markt brengen. Daarnaast wordt er gewerkt aan heel wat nieuwe functionaliteiten. "De juridische wereld heeft nood aan eenvoudige, betrouwbare en intelligente oplossingen voor het beheer van contract-gebonden activa", zegt Rousselle. "Elke dag lopen heel wat grote bedrijven contractuele vervaldagen mis, wat hen al eens zuur kan opbreken. Voor enkele tientallen euro's per winkel kunnen die dingen nu gemakkelijk opgevolgd worden in de cloud." Onder meer Saffelberg Investment en Internet Attitude hebben geïnvesteerd in LegoAlto, net als een handvol particulieren.