Dat meldt KPMG na onderzoek onder 800 bestuurders van ondernemingen die zich bij hun bedrijf bezighouden met technologie. Een meerderheid van de ondervraagden verwacht dat over vier jaar een andere regio toonaangevend zal zijn als het om technologische innovatie gaat.

Volgens het onderzoek snijdt het mes aan twee kanten. Naast de opmars in andere regio's spelen in en om Silicon Valley een aantal belangrijke ontwikkelingen, waardoor de regio niet langer voldoet aan de huidige eisen. Met relatief hoge kosten van levensonderhoud, hoge belastingen en een overbelaste infrastructuur prijst Silicon Valley zich volgens het onderzoek op dit moment uit de markt.

Dat meldt KPMG na onderzoek onder 800 bestuurders van ondernemingen die zich bij hun bedrijf bezighouden met technologie. Een meerderheid van de ondervraagden verwacht dat over vier jaar een andere regio toonaangevend zal zijn als het om technologische innovatie gaat.Volgens het onderzoek snijdt het mes aan twee kanten. Naast de opmars in andere regio's spelen in en om Silicon Valley een aantal belangrijke ontwikkelingen, waardoor de regio niet langer voldoet aan de huidige eisen. Met relatief hoge kosten van levensonderhoud, hoge belastingen en een overbelaste infrastructuur prijst Silicon Valley zich volgens het onderzoek op dit moment uit de markt.