Als iemand jouw iPhone met daarop de nieuwe iOS 7-software te pakken krijgt, kan die het codeslot omzeilen en je e-mails, foto's en sociale media-accounts raadplegen.

iPhone-dieven kunnen het codeslot overbodig maken door vanuit het Bedieningspaneel de timer-app te starten, de iPhone uit te zetten en op het juiste moment twee keer op de homeknop te drukken. Vervolgens hebben ze toegang tot het multitaskscherm. Van daaruit kan de Camera-app opgestart worden, die hen in de gelegenheid stelt dingen te delen via Facebook en Twitter of per e-mail.

Apple zegt de bug opgemerkt te hebben en aan een oplossing te werken. Inmiddels is er een eerste update van iOS 7 beschikbaar: iOS 7.0.1.

Als iemand jouw iPhone met daarop de nieuwe iOS 7-software te pakken krijgt, kan die het codeslot omzeilen en je e-mails, foto's en sociale media-accounts raadplegen. iPhone-dieven kunnen het codeslot overbodig maken door vanuit het Bedieningspaneel de timer-app te starten, de iPhone uit te zetten en op het juiste moment twee keer op de homeknop te drukken. Vervolgens hebben ze toegang tot het multitaskscherm. Van daaruit kan de Camera-app opgestart worden, die hen in de gelegenheid stelt dingen te delen via Facebook en Twitter of per e-mail. Apple zegt de bug opgemerkt te hebben en aan een oplossing te werken. Inmiddels is er een eerste update van iOS 7 beschikbaar: iOS 7.0.1.