10.000 'juniors' bij de Chinese pc-fabrikant Lenovo hebben elk een extraatje van ongeveer 250 euro gekregen uit de bonuspot van ceo Yang Yuanqing.

Omdat Lenovo zo'n goede resultaten kon voorleggen, ontving Yuanqing een bonus van zo'n 2,5 miljoen euro bovenop zijn loon. In een vrijgevige bui besloot hij om die som te verdelen over 10.000 laagbetaalde werknemers, zoals receptionisten, ondersteunend personeel en arbeiders. De som van 250 euro staat voor veel van de Chinese werknemers gelijk aan een klein maandloon.

Volgens CNN zal Yang zijn gulle gift echter niet echt voelen. Hij verdient, alles bij elkaar genomen, zo'n 11,4 miljoen euro per jaar.

10.000 'juniors' bij de Chinese pc-fabrikant Lenovo hebben elk een extraatje van ongeveer 250 euro gekregen uit de bonuspot van ceo Yang Yuanqing. Omdat Lenovo zo'n goede resultaten kon voorleggen, ontving Yuanqing een bonus van zo'n 2,5 miljoen euro bovenop zijn loon. In een vrijgevige bui besloot hij om die som te verdelen over 10.000 laagbetaalde werknemers, zoals receptionisten, ondersteunend personeel en arbeiders. De som van 250 euro staat voor veel van de Chinese werknemers gelijk aan een klein maandloon. Volgens CNN zal Yang zijn gulle gift echter niet echt voelen. Hij verdient, alles bij elkaar genomen, zo'n 11,4 miljoen euro per jaar.