Officieel bevestigen beide bedrijven niets. Maar de Amerikaanse zakenkrant schrijft op basis van bronnen dicht bij de materie dat Lenovo tegen 4 november een publiek bod zal uitbrengen op de Canadese smartphonemaker.

Lenovo kocht recent nog de x86 serverafdeling van IBM, van wie het tien jaar geleden ook de pc's overnam. Eerder dit jaar nam het Motorola Mobility van Google over.

Hoewel Lenovo in Europa niet meteen bekend staat als een smartphonefabrikant, krijgt het wel voet aan wal in de eigen Chinese markt. Het bedrijf verkoopt daarom vandaag al meer smartphones dan BlackBerry, maar door een overname krijgt het wel een interessante merknaam in zijn portfolio, eentje dat specifiek mikt op een zakelijk publiek dat belang hecht aan veiligheid.

Maar daar wringt het schoentje ook. Zo lezen we in de Wall Street Journal dat bijna 4 op 6 mobiele toestellen van het Amerikaanse defensiedepartement BlackBerry's zijn. Als het tot een overname komt, bestaat de kans dat de Amerikaanse autoriteiten daar niet mee akkoord gaan, wat de overnamedeal of eventuele toekomstige contracten met BlackBerry op de helling zet.

Blackberry stond in 2013 al te koop waarop het consortium Fairfax Financial een bod uitbracht. Maar dat werd uiteindelijk vervangen door een kapitaalsverhoging.

Officieel bevestigen beide bedrijven niets. Maar de Amerikaanse zakenkrant schrijft op basis van bronnen dicht bij de materie dat Lenovo tegen 4 november een publiek bod zal uitbrengen op de Canadese smartphonemaker.Lenovo kocht recent nog de x86 serverafdeling van IBM, van wie het tien jaar geleden ook de pc's overnam. Eerder dit jaar nam het Motorola Mobility van Google over. Hoewel Lenovo in Europa niet meteen bekend staat als een smartphonefabrikant, krijgt het wel voet aan wal in de eigen Chinese markt. Het bedrijf verkoopt daarom vandaag al meer smartphones dan BlackBerry, maar door een overname krijgt het wel een interessante merknaam in zijn portfolio, eentje dat specifiek mikt op een zakelijk publiek dat belang hecht aan veiligheid.Maar daar wringt het schoentje ook. Zo lezen we in de Wall Street Journal dat bijna 4 op 6 mobiele toestellen van het Amerikaanse defensiedepartement BlackBerry's zijn. Als het tot een overname komt, bestaat de kans dat de Amerikaanse autoriteiten daar niet mee akkoord gaan, wat de overnamedeal of eventuele toekomstige contracten met BlackBerry op de helling zet.Blackberry stond in 2013 al te koop waarop het consortium Fairfax Financial een bod uitbracht. Maar dat werd uiteindelijk vervangen door een kapitaalsverhoging.