Gianfranco Lanci, voorheen ceo van Acer, gaat aan de slag als consultant bij de Chinese pc-leverancier Lenovo. Hij moet de integratie van de overgenomen Duitse pc-leverancier Medion binnen Lenovo in goede banen leiden.

Lanci werkt vanuit zijn thuisland Italië aan de integratieklus. Hij werkt hierbij nauw samen met Lenovo's ceo Yuanqing Yang en ander leden van het managementteam. Lenovo nam in juni 2011 Medion over voor een bedrag van 670 miljoen dollar. De taak van Lanci is om de vraag naar producten van Medion in de West-Europese markt te verhogen. Dat moet andere gebeuren door een nauwere samenwerking met ict-dienstverleners en retailbedrijven.

Lanci werkte zes jaar bij Acer. Hij bouwde toen een sterk verkoopkanaal op waardoor Acer de twee na grootste pc-leverancier van de wereld werd. Lanci vertrok in maart 2011 na een verschil van mening. Het meningsverschil ging over hoe Acer verder in de pc-markt moet groeien. Volgens Lanci moest er door Acer meer op wereldwijde schaal worden gewerkt, onder andere op het gebied van samenwerking met softwareleveranciers. Volgens hem werd de organisatie teveel vanuit Taiwan aangestuurd, het thuisland van Acer.

In samenwerking met Computable

Gianfranco Lanci, voorheen ceo van Acer, gaat aan de slag als consultant bij de Chinese pc-leverancier Lenovo. Hij moet de integratie van de overgenomen Duitse pc-leverancier Medion binnen Lenovo in goede banen leiden. Lanci werkt vanuit zijn thuisland Italië aan de integratieklus. Hij werkt hierbij nauw samen met Lenovo's ceo Yuanqing Yang en ander leden van het managementteam. Lenovo nam in juni 2011 Medion over voor een bedrag van 670 miljoen dollar. De taak van Lanci is om de vraag naar producten van Medion in de West-Europese markt te verhogen. Dat moet andere gebeuren door een nauwere samenwerking met ict-dienstverleners en retailbedrijven. Lanci werkte zes jaar bij Acer. Hij bouwde toen een sterk verkoopkanaal op waardoor Acer de twee na grootste pc-leverancier van de wereld werd. Lanci vertrok in maart 2011 na een verschil van mening. Het meningsverschil ging over hoe Acer verder in de pc-markt moet groeien. Volgens Lanci moest er door Acer meer op wereldwijde schaal worden gewerkt, onder andere op het gebied van samenwerking met softwareleveranciers. Volgens hem werd de organisatie teveel vanuit Taiwan aangestuurd, het thuisland van Acer. In samenwerking met Computable