Het concern kampt al langer met de teruglopende vraag naar computers. Ook slaagt Lenovo er maar niet in Motorola, dat in 2014 voor 2,8 miljard dollar werd overgenomen, nieuw leven in te blazen. Dat komt vooral door concurrentie op de smartphonemarkt vanuit China en door de mindere economische omstandigheden.

In het boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, kwam het verlies uit op 128 miljoen dollar (circa 114 miljoen euro), tegen een winst van 829 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet daalde het afgelopen jaar met 3 procent tot 44,9 miljard dollar. # (ANP/KVdS)

Het concern kampt al langer met de teruglopende vraag naar computers. Ook slaagt Lenovo er maar niet in Motorola, dat in 2014 voor 2,8 miljard dollar werd overgenomen, nieuw leven in te blazen. Dat komt vooral door concurrentie op de smartphonemarkt vanuit China en door de mindere economische omstandigheden.In het boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, kwam het verlies uit op 128 miljoen dollar (circa 114 miljoen euro), tegen een winst van 829 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet daalde het afgelopen jaar met 3 procent tot 44,9 miljard dollar. # (ANP/KVdS)