Gianfranco Lanci, ex-Acer-ceo en nu EMEA-baas bij Lenovo, lacht zich een breuk bij de piek in de Nokia-aandelen op de beurs.

Door speculaties over een mogelijke overname van Nokia door de Chinese pc-reus Lenovo piekte het aandeel van Nokia gisteren. Lenovo-topman Gianfranco Lanci reageerde hoofdschuddend. "Dit moet een grap zijn. Er is niks gaande."

Het Nokia-aandeel heeft sinds februari 2011 al meer dan 70 procent van zijn waarde verloren. Het bedrijf probeert via een samenwerking met Microsoft een verloren situatie op de smartphonemarkt recht te trekken.

Tegenover persagentschap Reuters reageren analisten en bankiers ook verbaasd over de speculatie. "Lenovo zou dan zoveel geld uitgeven aan de overname van iets dat niet eens echt hun kernactiviteit vormt. Waarschijnlijker zou een soort van samenwerking zijn."

Gianfranco Lanci, ex-Acer-ceo en nu EMEA-baas bij Lenovo, lacht zich een breuk bij de piek in de Nokia-aandelen op de beurs. Door speculaties over een mogelijke overname van Nokia door de Chinese pc-reus Lenovo piekte het aandeel van Nokia gisteren. Lenovo-topman Gianfranco Lanci reageerde hoofdschuddend. "Dit moet een grap zijn. Er is niks gaande." Het Nokia-aandeel heeft sinds februari 2011 al meer dan 70 procent van zijn waarde verloren. Het bedrijf probeert via een samenwerking met Microsoft een verloren situatie op de smartphonemarkt recht te trekken. Tegenover persagentschap Reuters reageren analisten en bankiers ook verbaasd over de speculatie. "Lenovo zou dan zoveel geld uitgeven aan de overname van iets dat niet eens echt hun kernactiviteit vormt. Waarschijnlijker zou een soort van samenwerking zijn."