Lenovo neemt pc-afdeling Fujitsu over

02/11/17 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:17

Bron: Belga

De Chinese technologiereus Lenovo zal de controle verwerven over de pc-divisie van het Japanse Fujitsu. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De Chinezen leggen daarvoor minstens 157 miljoen dollar (135 miljoen euro) op tafel.

Lenovo neemt pc-afdeling Fujitsu over

© REUTERS

Er zijn tekenen dat de markt voor klassieke personal computers aan het stabiliseren is, na jarenlange dalingen door de opkomst van mobiele toestellen. Lenovo heeft hard gewerkt om zijn kernactiviteiten - pc's, smartphones en servers - weer op groeikoers te krijgen. Het moest de koppositie in de pc-markt aan de Amerikaanse concurrent HP laten en ondanks de overname van Motorola boekte het ook met mobiele toestellen geen vooruitgang.

In het voorbije kwartaal waren er tekenen van beterschap. De pc-leveringen stegen met 17 procent en Lenovo boekte zijn sterkste omzetgroei in twee jaar. De inkomsten stegen met 5 procent tot 11,8 miljard dollar. De nettowinst daalde wel met 11 procent tot 139 miljoen dollar, maar dat viel beter mee dan analisten vooraf hadden gedacht. Beleggers zien het ook weer zitten: het aandeel van Lenovo schoot 5 procent hoger na de publicatie van de cijfers.

Doordat Lenovo nu een aandeel van 51 procent krijgt in de pc-tak van Fujitsu, kan het de achterstand op HP mogelijk terug dichtrijden.

Lees meer over:

Onze partners