Er zijn tekenen dat de markt voor klassieke personal computers aan het stabiliseren is, na jarenlange dalingen door de opkomst van mobiele toestellen. Lenovo heeft hard gewerkt om zijn kernactiviteiten - pc's, smartphones en servers - weer op groeikoers te krijgen. Het moest de koppositie in de pc-markt aan de Amerikaanse concurrent HP laten en ondanks de overname van Motorola boekte het ook met mobiele toestellen geen vooruitgang.

In het voorbije kwartaal waren er tekenen van beterschap. De pc-leveringen stegen met 17 procent en Lenovo boekte zijn sterkste omzetgroei in twee jaar. De inkomsten stegen met 5 procent tot 11,8 miljard dollar. De nettowinst daalde wel met 11 procent tot 139 miljoen dollar, maar dat viel beter mee dan analisten vooraf hadden gedacht. Beleggers zien het ook weer zitten: het aandeel van Lenovo schoot 5 procent hoger na de publicatie van de cijfers.

Doordat Lenovo nu een aandeel van 51 procent krijgt in de pc-tak van Fujitsu, kan het de achterstand op HP mogelijk terug dichtrijden.

Er zijn tekenen dat de markt voor klassieke personal computers aan het stabiliseren is, na jarenlange dalingen door de opkomst van mobiele toestellen. Lenovo heeft hard gewerkt om zijn kernactiviteiten - pc's, smartphones en servers - weer op groeikoers te krijgen. Het moest de koppositie in de pc-markt aan de Amerikaanse concurrent HP laten en ondanks de overname van Motorola boekte het ook met mobiele toestellen geen vooruitgang. In het voorbije kwartaal waren er tekenen van beterschap. De pc-leveringen stegen met 17 procent en Lenovo boekte zijn sterkste omzetgroei in twee jaar. De inkomsten stegen met 5 procent tot 11,8 miljard dollar. De nettowinst daalde wel met 11 procent tot 139 miljoen dollar, maar dat viel beter mee dan analisten vooraf hadden gedacht. Beleggers zien het ook weer zitten: het aandeel van Lenovo schoot 5 procent hoger na de publicatie van de cijfers.Doordat Lenovo nu een aandeel van 51 procent krijgt in de pc-tak van Fujitsu, kan het de achterstand op HP mogelijk terug dichtrijden.