De reorganisatie van Lenovo moet het bedrijf jaarlijks 1,2 miljard euro aan besparingen opleveren. Vijf procent van de 60.000 Lenovo-medewerkers verliest zijn baan. Het gaat in totaal om 3.200 mensen die allemaal buiten de productieafdelingen werken.

Lenovo boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 10,7 miljard dollar, 3 procent meer dan een jaar geleden, maar de winst daalde met 51 procent naar 105 miljoen. Het bedrijf ziet 'grote uitdagingen' in de krimpende PC markt en ziet toenemende concurrent op het mobiele vlak in China. Toch sprak Lenovo-topman Yang Yuanqing van 'solide'resultaten.

De reorganisatie van Lenovo moet het bedrijf jaarlijks 1,2 miljard euro aan besparingen opleveren. Vijf procent van de 60.000 Lenovo-medewerkers verliest zijn baan. Het gaat in totaal om 3.200 mensen die allemaal buiten de productieafdelingen werken.Lenovo boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 10,7 miljard dollar, 3 procent meer dan een jaar geleden, maar de winst daalde met 51 procent naar 105 miljoen. Het bedrijf ziet 'grote uitdagingen' in de krimpende PC markt en ziet toenemende concurrent op het mobiele vlak in China. Toch sprak Lenovo-topman Yang Yuanqing van 'solide'resultaten.