Sterke concurrentie op de pc-markt en aanhoudende moeilijkheden in de divisies smartphone en servers hebben de Chinese technologiereus Lenovo afgelopen augustus onverwacht in de rode cijfers geduwd. Lenovo moet pittig concurreren in de pc-markt met partijen zoals HP, Dell en Apple. Daarnaast bouwt het een nieuwe datacenterstrategie op waar ook veel concurrentie is. Afgelopen zomer introduceerde Lenovo diverse nieuwe systemen.

Intern solliciteren

Een woordvoerder van Lenovo zegt dat de Chinese hardwaregigant op de goede weg is meer winstgevende groei te behalen. De optimalisatie in het personeelsbestand is een stap die Lenovo concurrerend en kostenefficiënt houdt. Verder wordt er volop ingezet in mobiele devices, en datacenter-technologie (servers, storage etc), kunstmatige intelligentie en big data.

Alle betrokken werknemers zijn op de hoogte gesteld en krijgen de gelegenheid om naar andere banen in het bedrijf te solliciteren, aldus de woordvoerder.

Sterke concurrentie op de pc-markt en aanhoudende moeilijkheden in de divisies smartphone en servers hebben de Chinese technologiereus Lenovo afgelopen augustus onverwacht in de rode cijfers geduwd. Lenovo moet pittig concurreren in de pc-markt met partijen zoals HP, Dell en Apple. Daarnaast bouwt het een nieuwe datacenterstrategie op waar ook veel concurrentie is. Afgelopen zomer introduceerde Lenovo diverse nieuwe systemen.Intern solliciterenEen woordvoerder van Lenovo zegt dat de Chinese hardwaregigant op de goede weg is meer winstgevende groei te behalen. De optimalisatie in het personeelsbestand is een stap die Lenovo concurrerend en kostenefficiënt houdt. Verder wordt er volop ingezet in mobiele devices, en datacenter-technologie (servers, storage etc), kunstmatige intelligentie en big data.Alle betrokken werknemers zijn op de hoogte gesteld en krijgen de gelegenheid om naar andere banen in het bedrijf te solliciteren, aldus de woordvoerder.