De Duitser Léo Apotheker, die in de loop zijn carrière nog enkele jaren aan de slag was bij SAP België, wordt ceo van de softwarereus naast Henning Kagermann. Dat om een vlotte machtsoverdracht te garanderen.

Twijfels waren er al een tijd niet meer dat Léo Apotheker de opvolger zou worden van SAP-ceo Henning Kagermann. Na het vertrek van zijn grootste concurrent, de jonge wolf Shai Agassi, lag de weg naar het ceo-schap open voor Apotheker. De raad van bestuur van het bedrijf verlengde vorig jaar het contract van Kagermann, dat eind 2007 zou aflopen, tot mei 2009. Dat uitstel in de machtsoverdracht stoorde Agassi, waarna hij vertrok.

Zo is het dus de ervaren rot Léo Apotheker die co-ceo wordt van SAP. Het bedrijf wil op die manier een naadloze machtsoverdracht garanderen. Apotheker was sinds vorig jaar al 'deputy chief executive'.

Léo Apotheker heeft een Duits paspoort, maar groeide op in Antwerpen. Hij studeerde aan de universiteit van Jeruzalem. Zijn carrière startte hij bij Altex, Swift en McCormack & Dodge. Vanaf 1988 begint zijn mooie traject bij SAP Frankrijk en België. Hij maakte in de jaren '90 even een tussensprong naar venture capitalist ECsoft en naar consultancybedrijf ABP. Dan komt hij weer bij SAP terecht en groeit hij door naar het EMEA-niveau om na 2000 echt aan de top van het bedrijf te komen, onder meer als president global field operations en marketingdirecteur. Apotheker kreeg eind vorig jaar de titel van 'Chevalier de la Légion d'Honneur'.

De Duitser Léo Apotheker, die in de loop zijn carrière nog enkele jaren aan de slag was bij SAP België, wordt ceo van de softwarereus naast Henning Kagermann. Dat om een vlotte machtsoverdracht te garanderen. Twijfels waren er al een tijd niet meer dat Léo Apotheker de opvolger zou worden van SAP-ceo Henning Kagermann. Na het vertrek van zijn grootste concurrent, de jonge wolf Shai Agassi, lag de weg naar het ceo-schap open voor Apotheker. De raad van bestuur van het bedrijf verlengde vorig jaar het contract van Kagermann, dat eind 2007 zou aflopen, tot mei 2009. Dat uitstel in de machtsoverdracht stoorde Agassi, waarna hij vertrok. Zo is het dus de ervaren rot Léo Apotheker die co-ceo wordt van SAP. Het bedrijf wil op die manier een naadloze machtsoverdracht garanderen. Apotheker was sinds vorig jaar al 'deputy chief executive'. Léo Apotheker heeft een Duits paspoort, maar groeide op in Antwerpen. Hij studeerde aan de universiteit van Jeruzalem. Zijn carrière startte hij bij Altex, Swift en McCormack & Dodge. Vanaf 1988 begint zijn mooie traject bij SAP Frankrijk en België. Hij maakte in de jaren '90 even een tussensprong naar venture capitalist ECsoft en naar consultancybedrijf ABP. Dan komt hij weer bij SAP terecht en groeit hij door naar het EMEA-niveau om na 2000 echt aan de top van het bedrijf te komen, onder meer als president global field operations en marketingdirecteur. Apotheker kreeg eind vorig jaar de titel van 'Chevalier de la Légion d'Honneur'.