Het Boomse LetterGen - een dochter van BTR Services - krijgt 500.000 euro van ING Activator Fund. BTR Services zelf investeert een extra 400.000 euro en W Concept International - de managementvennootschap van Lettergen-ceo Rolf van Wanrooy - voegt daar nog 100.000 euro toe.

LetterGen ontstond als een spin-off van BTR Services en levert een pakket oplossingen, gebaseerd op open standaarden, om documentaanmaak binnen bedrijven te vergemakkelijken. Concreet gaat het om DOCCM, document output for customer communication management. De software ontstond in 2006 toen bij BTR Services besloten werd om de eigen VarE-Docs volledig te herschrijven.

Sinds september 2009 is de spin-off een volwaardige dochteronderneming met Rolf van Wanrooy (ex-Adobe Systems en ex-Canon) als ceo. LetterGen wordt vandaag vooral gebruikt in banken en verzekeringsmaatschappijen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Italië.

Het extra kapitaal zal aangewend worden om het internationaal distributienetwerk verder uit te bouwen en ondersteunen. "Sinds negen maand hebben we bijvoorbeeld een distributeur in de Verenigde Staten. Daar is nu een eerste deal hangende", aldus Luc Vandergoten, managing director van BTR Services.

Het Boomse LetterGen - een dochter van BTR Services - krijgt 500.000 euro van ING Activator Fund. BTR Services zelf investeert een extra 400.000 euro en W Concept International - de managementvennootschap van Lettergen-ceo Rolf van Wanrooy - voegt daar nog 100.000 euro toe. LetterGen ontstond als een spin-off van BTR Services en levert een pakket oplossingen, gebaseerd op open standaarden, om documentaanmaak binnen bedrijven te vergemakkelijken. Concreet gaat het om DOCCM, document output for customer communication management. De software ontstond in 2006 toen bij BTR Services besloten werd om de eigen VarE-Docs volledig te herschrijven. Sinds september 2009 is de spin-off een volwaardige dochteronderneming met Rolf van Wanrooy (ex-Adobe Systems en ex-Canon) als ceo. LetterGen wordt vandaag vooral gebruikt in banken en verzekeringsmaatschappijen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Italië. Het extra kapitaal zal aangewend worden om het internationaal distributienetwerk verder uit te bouwen en ondersteunen. "Sinds negen maand hebben we bijvoorbeeld een distributeur in de Verenigde Staten. Daar is nu een eerste deal hangende", aldus Luc Vandergoten, managing director van BTR Services.