Leuven Inc. heeft een stichting opgericht die jaarlijks tussen de 25.000 en 35.000 euro ter beschikking stelt om ondernemerschap te ondersteunen. Dat meldt het weekblad Trends.

Eén en ander gebeurt naar aanleiding van tien jaar Leuven Inc. (Leuven Innovation Networking Circle). Herman Daems is aangeduid als voorzitter.

De Stichting Leuven Inc. gaat jaarlijks tot drie projecten selecteren, zegt Koenraad Debackere van Leuven Inc. "Het is niet de bedoeling dat dit Leuvense projecten zijn, ze mogen van overal uit Vlaanderen komen. We zullen dat allicht doen in een competitieve omgeving, waarbij de beste projecten geselecteerd worden."

De Stichting wil ondernemerschap vanuit al zijn facetten ondersteunen. Het kan dus ook een project zijn uit de sociale economie. De kern blijft wel ondernemerschap. "Leuven Inc. heeft sinds zijn oprichting in 1999 altijd gezonde cijfers kunnen neerpennen waardoor het als vzw jaarlijks een bedrag kon overdragen.

Naar aanleiding van ons tienjarig jaar bestaan wilden we iets doen met deze middelen. En uiteraard wilden we iets doen wat ondernemerschap maatschappelijk verder een push geeft."
Leuven Inc. is geïnspireerd door Martin Hinoul. Partners van het eerste uur waren onder meer KU Leuven, Imec, Capricorn, Icos, LMS, Materialise, Option en de Generale Bank.

Hinoul wilde in Leuven een baken creëren waarrond opleidingen, events, netwerken en communities ontstonden rond ondernemerschap. Het initiatief telt vandaag 600 leden en organiseert bijna 70 evenementen met ongeveer 4000 deelnemers.

Leuven Inc. wil via de Stichting ook verder zijn naam in de markt zetten. "Vandaar dat we er niet aan gedacht hebben om andere financiële partners te zoeken. We staan open voor giften, maar de bedoeling is om het met de middelen van Leuven Inc. te organiseren. Als Leuven Inc. even succesvol blijft, kunnen we binnen enkele jaren weer een gift doen aan de Stichting."

Leuven Inc. heeft een stichting opgericht die jaarlijks tussen de 25.000 en 35.000 euro ter beschikking stelt om ondernemerschap te ondersteunen. Dat meldt het weekblad Trends.Eén en ander gebeurt naar aanleiding van tien jaar Leuven Inc. (Leuven Innovation Networking Circle). Herman Daems is aangeduid als voorzitter.De Stichting Leuven Inc. gaat jaarlijks tot drie projecten selecteren, zegt Koenraad Debackere van Leuven Inc. "Het is niet de bedoeling dat dit Leuvense projecten zijn, ze mogen van overal uit Vlaanderen komen. We zullen dat allicht doen in een competitieve omgeving, waarbij de beste projecten geselecteerd worden."De Stichting wil ondernemerschap vanuit al zijn facetten ondersteunen. Het kan dus ook een project zijn uit de sociale economie. De kern blijft wel ondernemerschap. "Leuven Inc. heeft sinds zijn oprichting in 1999 altijd gezonde cijfers kunnen neerpennen waardoor het als vzw jaarlijks een bedrag kon overdragen. Naar aanleiding van ons tienjarig jaar bestaan wilden we iets doen met deze middelen. En uiteraard wilden we iets doen wat ondernemerschap maatschappelijk verder een push geeft." Leuven Inc. is geïnspireerd door Martin Hinoul. Partners van het eerste uur waren onder meer KU Leuven, Imec, Capricorn, Icos, LMS, Materialise, Option en de Generale Bank. Hinoul wilde in Leuven een baken creëren waarrond opleidingen, events, netwerken en communities ontstonden rond ondernemerschap. Het initiatief telt vandaag 600 leden en organiseert bijna 70 evenementen met ongeveer 4000 deelnemers.Leuven Inc. wil via de Stichting ook verder zijn naam in de markt zetten. "Vandaar dat we er niet aan gedacht hebben om andere financiële partners te zoeken. We staan open voor giften, maar de bedoeling is om het met de middelen van Leuven Inc. te organiseren. Als Leuven Inc. even succesvol blijft, kunnen we binnen enkele jaren weer een gift doen aan de Stichting."