Het Leuvense Miniemeninstituut geeft de leerlingen in de richting Informaticabeheer een smartphone gratis.

Dat schrijft De Standaard. Vanaf oktober zullen de derdegraadsleerlingen van de richting Informaticabeheer aan de slag kunnen met een smartphone. Doel is vooral om leerlingen vertrouwd te maken met nieuwe technologie en om een leuk gadget toch op een educatieve manier in te schakelen in de lessen.

"We kunnen niemand verplichten om een smartphone aan te kopen", klinkt het in de krant. "Daarom stellen we de toestellen gratis ter beschikking van onze leerlingen. Ze betalen alleen waarborg en mogen het toestel houden voor zowel het vijfde als het zesde jaar." Volgens de school kost de aankoop van de toestellen voor alle leerlingen minder dan het inrichten van een nieuw computerlokaal.

Welke smartphones de school zal aankopen, staat nog niet vast. "We proberen een goed toestel te kopen dat aansluit bij de noden van de markt." Volgend jaar wordt het project waarschijnlijk ook uitgebreid naar andere richtingen.

Het Leuvense Miniemeninstituut geeft de leerlingen in de richting Informaticabeheer een smartphone gratis. Dat schrijft De Standaard. Vanaf oktober zullen de derdegraadsleerlingen van de richting Informaticabeheer aan de slag kunnen met een smartphone. Doel is vooral om leerlingen vertrouwd te maken met nieuwe technologie en om een leuk gadget toch op een educatieve manier in te schakelen in de lessen. "We kunnen niemand verplichten om een smartphone aan te kopen", klinkt het in de krant. "Daarom stellen we de toestellen gratis ter beschikking van onze leerlingen. Ze betalen alleen waarborg en mogen het toestel houden voor zowel het vijfde als het zesde jaar." Volgens de school kost de aankoop van de toestellen voor alle leerlingen minder dan het inrichten van een nieuw computerlokaal. Welke smartphones de school zal aankopen, staat nog niet vast. "We proberen een goed toestel te kopen dat aansluit bij de noden van de markt." Volgend jaar wordt het project waarschijnlijk ook uitgebreid naar andere richtingen.