Wie de politiek in Wales volgt kan sinds oktober video's op eender welk platform live of uitgesteld streamen met een HTML5-speler. Tegelijk kan je op de website fragmenten doorspoelen, terugspoelen of fragmenten naar keuze samenstellen en embedden. Ook zijn er live ondertitels ingebouwd die op termijn doorzoekbaar zullen zijn. Zo kan je snel op basis van keywords bepaalde fragmenten terugvinden.

Om dat technisch voor elkaar te krijgen stapte het National Assembly of Wales naar Vualto, dat het project beheert. United Streaming (dat de streaming verzorgt) en OpenTelly dat met THEOplayer een videospeler levert die op elk platform werkt.

Het streamingproject in Wales is sinds oktober beschikbaar voor het grote publiek, maar OpenTelly kon recent nog andere mooie namen strikken. Ook Mozilla, Ericsson, Open Universiteit van Israël en France Televisions kiezen zo voor de Belgische videospeler. "Over de voorbije maanden hebben wij bij klanten getekend in 13 verschillende landen voor THEOplayer," zegt medeoprichter Steven Tielemans aan onze redactie.

Wie de politiek in Wales volgt kan sinds oktober video's op eender welk platform live of uitgesteld streamen met een HTML5-speler. Tegelijk kan je op de website fragmenten doorspoelen, terugspoelen of fragmenten naar keuze samenstellen en embedden. Ook zijn er live ondertitels ingebouwd die op termijn doorzoekbaar zullen zijn. Zo kan je snel op basis van keywords bepaalde fragmenten terugvinden.Om dat technisch voor elkaar te krijgen stapte het National Assembly of Wales naar Vualto, dat het project beheert. United Streaming (dat de streaming verzorgt) en OpenTelly dat met THEOplayer een videospeler levert die op elk platform werkt.Het streamingproject in Wales is sinds oktober beschikbaar voor het grote publiek, maar OpenTelly kon recent nog andere mooie namen strikken. Ook Mozilla, Ericsson, Open Universiteit van Israël en France Televisions kiezen zo voor de Belgische videospeler. "Over de voorbije maanden hebben wij bij klanten getekend in 13 verschillende landen voor THEOplayer," zegt medeoprichter Steven Tielemans aan onze redactie.