Na Nokia zet nu ook het Zuid-Koreaanse LG Electronics zijn ceo aan de deur. Nam Yong slaagde er niet in om een sterk smartphone-aanbod uit te bouwen.

Nam Yong is de tweede ceo van een grote gsm-fabrikant die deze week zijn biezen moet pakken. Vorige week maakte Nokia al bekend dat Olli-Pekka Kallasvuo plaats moest ruimen voor ex-Microsoft executive Stephen Elop. Bij LG Electronics wordt Nam Yong nu slecht management rond het gebrekkige aanbod van smartphones verweten en wordt hij vervangen door Koo Bon-joon.

Zowel LG Electronics als Nokia hebben het bijzonder moeilijk om een goed antwoord te bieden op de populaire smartphones van onder meer Apple (iPhone), HTC (met name de Android-toestellen) en Samsung (Galaxy S). De laatste kwartaalresultaten van LG brachten al een recordverlies voor de gsm-divisie aan het licht en voor het volgende kwartaal wordt ook niet veel beterschap verwacht. Aan Koo Bon-joon - de jongere broer trouwens van LG Group Chairman Koo Bon-moo - de moeilijke taak om de situatie weer recht te trekken.

Analisten en investeerders gaan er ondertussen van uit dat er nog meer veranderingen in het management op til zijn. Zo zou ook de plaats van Skott Ahn - die momenteel nog de mobiele divisie leidt - ter discussie staan.

Na Nokia zet nu ook het Zuid-Koreaanse LG Electronics zijn ceo aan de deur. Nam Yong slaagde er niet in om een sterk smartphone-aanbod uit te bouwen. Nam Yong is de tweede ceo van een grote gsm-fabrikant die deze week zijn biezen moet pakken. Vorige week maakte Nokia al bekend dat Olli-Pekka Kallasvuo plaats moest ruimen voor ex-Microsoft executive Stephen Elop. Bij LG Electronics wordt Nam Yong nu slecht management rond het gebrekkige aanbod van smartphones verweten en wordt hij vervangen door Koo Bon-joon. Zowel LG Electronics als Nokia hebben het bijzonder moeilijk om een goed antwoord te bieden op de populaire smartphones van onder meer Apple (iPhone), HTC (met name de Android-toestellen) en Samsung (Galaxy S). De laatste kwartaalresultaten van LG brachten al een recordverlies voor de gsm-divisie aan het licht en voor het volgende kwartaal wordt ook niet veel beterschap verwacht. Aan Koo Bon-joon - de jongere broer trouwens van LG Group Chairman Koo Bon-moo - de moeilijke taak om de situatie weer recht te trekken. Analisten en investeerders gaan er ondertussen van uit dat er nog meer veranderingen in het management op til zijn. Zo zou ook de plaats van Skott Ahn - die momenteel nog de mobiele divisie leidt - ter discussie staan.