Liberty betaalt 23,3 miljard dollar inclusief de overname van schulden. De aankoopprijs exclusief die schuld komt op 16 miljard dollar (11,8 miljard euro).

Vijf jaar geleden probeerde John Malone al eens Virgin Media - de op een na grootste Britse aanbieder van betaaltelevisie - over te nemen. In België lanceerde het kabelconcern van John Malone recentelijk een bod op de aandelen van Telenet die nog niet in zijn bezit waren. Maar Liberty Global strandde op 58 procent. Liberty is ook het moederbedrijf van het Nederlandse kabelbedrijf UPC.

Dankzij de overname van Virgin Media komt Liberty op gelijke hoogte met Comcast, het grootste kabelbedrijf ter wereld. De deal is overigens de grootste transactie in de brede mediasector sinds de fusie tussen dataleverancier Thompson met persbureau Reuters in 2008.

John Malone zal in het Verenigd Koninkrijk de concurrentie aangaan met Rupert Murdoch. Via Newscorp controleert de bekende mediamagnaat British Sky Broadcoasting, het netwerk dat betaaltelevisie via de satelliet aanbiedt.

Liberty Global is van origine dan wel Amerikaans, na afronding van de deal zal 80 procent van de omzet in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Zwitserland en Nederland behaald worden, lichtte CEO Mike Fries nog toe. (Belga/MI)

Liberty betaalt 23,3 miljard dollar inclusief de overname van schulden. De aankoopprijs exclusief die schuld komt op 16 miljard dollar (11,8 miljard euro). Vijf jaar geleden probeerde John Malone al eens Virgin Media - de op een na grootste Britse aanbieder van betaaltelevisie - over te nemen. In België lanceerde het kabelconcern van John Malone recentelijk een bod op de aandelen van Telenet die nog niet in zijn bezit waren. Maar Liberty Global strandde op 58 procent. Liberty is ook het moederbedrijf van het Nederlandse kabelbedrijf UPC. Dankzij de overname van Virgin Media komt Liberty op gelijke hoogte met Comcast, het grootste kabelbedrijf ter wereld. De deal is overigens de grootste transactie in de brede mediasector sinds de fusie tussen dataleverancier Thompson met persbureau Reuters in 2008. John Malone zal in het Verenigd Koninkrijk de concurrentie aangaan met Rupert Murdoch. Via Newscorp controleert de bekende mediamagnaat British Sky Broadcoasting, het netwerk dat betaaltelevisie via de satelliet aanbiedt. Liberty Global is van origine dan wel Amerikaans, na afronding van de deal zal 80 procent van de omzet in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Zwitserland en Nederland behaald worden, lichtte CEO Mike Fries nog toe. (Belga/MI)