Liberty Global, de Amerikaanse Telenet-hoofdaandeelhouder die zopas nog een bod uitbracht op het Nederlandse Ziggo, wil mogelijk ook het Spaanse telecombedrijf Ono inlijven. Dat heeft de Financial Times vernomen van ingewijden.

De bedrijven zouden al met elkaar in gesprek zijn over een eventueel bod van 7 miljard euro. Liberty Global probeert volgens bronnen het Britse Vodafone te snel af te zijn, dat ook al overleg zou voeren met Ono. De telecomsector in Europa staat volgens analisten aan de vooravond van een grote consolidatieslag.

De Spaanse onderneming weegt intussen de prijs die ze kan krijgen. De eigenaren van Ono, waaronder investeringsmaatschappij Providence, kijken of de opbrengst opweegt tegen een eventuele beursgang.

Volgens de bronnen verkeren de gesprekken met Liberty Global nog in een beginnend stadium.

Behalve Vodafone wordt ook het Franse Orange gezien als een mogelijk geïnteresseerde partij, maar tot nu toe heeft het bedrijf volgens betrokkenen nog geen contact gezocht met Ono. (Belga/MI)

Liberty Global, de Amerikaanse Telenet-hoofdaandeelhouder die zopas nog een bod uitbracht op het Nederlandse Ziggo, wil mogelijk ook het Spaanse telecombedrijf Ono inlijven. Dat heeft de Financial Times vernomen van ingewijden.De bedrijven zouden al met elkaar in gesprek zijn over een eventueel bod van 7 miljard euro. Liberty Global probeert volgens bronnen het Britse Vodafone te snel af te zijn, dat ook al overleg zou voeren met Ono. De telecomsector in Europa staat volgens analisten aan de vooravond van een grote consolidatieslag. De Spaanse onderneming weegt intussen de prijs die ze kan krijgen. De eigenaren van Ono, waaronder investeringsmaatschappij Providence, kijken of de opbrengst opweegt tegen een eventuele beursgang. Volgens de bronnen verkeren de gesprekken met Liberty Global nog in een beginnend stadium. Behalve Vodafone wordt ook het Franse Orange gezien als een mogelijk geïnteresseerde partij, maar tot nu toe heeft het bedrijf volgens betrokkenen nog geen contact gezocht met Ono. (Belga/MI)