Het Amerikaanse kabelbedrijf Liberty Global, de hoofdaandeelhouder van Telenet, heeft een overnamebod uitgebracht op de Nederlandse sectorgenoot Ziggo. Die heeft het bod naar eigen zeggen al afgewezen. Liberty Global zou volgens mediaberichten Ziggo en Telenet willen samensmeden tot een Nederlands-Belgische kabelaar.

Volgens Ziggo was het voorgestelde bod op de onderneming te laag. Het is onzeker of het bedrijf een verbeterd voorstel zal ontvangen. Het aandeel Ziggo sprong tot 9,9 procent hoger na de aankondiging.

Ook het aandeel Telenet profiteerde van het bericht. Het noteerde kort voor 15 uur bijna 4 procent hoger op de beurs van Brussel. Het Duitse blad Manager Magazin meldde eerder op de dag al dat Liberty Global Ziggo helemaal wil inlijven. Het Amerikaanse concern zou het bedrijf met UPC en Telenet, waarin het eveneens een belang heeft, willen samensmeden tot een Nederlands-Belgische kabelaar. (Belga/MI)

Het Amerikaanse kabelbedrijf Liberty Global, de hoofdaandeelhouder van Telenet, heeft een overnamebod uitgebracht op de Nederlandse sectorgenoot Ziggo. Die heeft het bod naar eigen zeggen al afgewezen. Liberty Global zou volgens mediaberichten Ziggo en Telenet willen samensmeden tot een Nederlands-Belgische kabelaar. Volgens Ziggo was het voorgestelde bod op de onderneming te laag. Het is onzeker of het bedrijf een verbeterd voorstel zal ontvangen. Het aandeel Ziggo sprong tot 9,9 procent hoger na de aankondiging. Ook het aandeel Telenet profiteerde van het bericht. Het noteerde kort voor 15 uur bijna 4 procent hoger op de beurs van Brussel. Het Duitse blad Manager Magazin meldde eerder op de dag al dat Liberty Global Ziggo helemaal wil inlijven. Het Amerikaanse concern zou het bedrijf met UPC en Telenet, waarin het eveneens een belang heeft, willen samensmeden tot een Nederlands-Belgische kabelaar. (Belga/MI)