Mike Fries, de ceo van het Amerikaanse Liberty Global dat gisteren aankondigde dat het een bod wil uitbrengen op de aandelen van Telenet die het nog niet in zijn bezit heeft, ziet belangrijke synergieën bij de overname. Maar op de vraag wat dat precies betekent, liet hij nog niet in zijn kaarten kijken. "Ik verkies er nog niets over te zeggen, het is een 'work in progress'."

Fries hield donderdagavond vanuit New York, op een telecomcongres georganiseerd door Goldman Sachs, een toespraak. De overnameplannen van Telenet waren hét thema.

De topman wilde geen cijfer plakken op de verwachte synergieën. Maar hij gaf wel enkele voorbeelden. "We kunnen samen nieuwe producten lanceren, samen netwerktechnologie aankopen en operationeel kan men zeker efficiënter werken", klonk het. Het lijkt er ook op dat het online tv-platform 'Horizon', dat Liberty eerder al met succes in Nederland lanceerde, op de Belgische markt zal komen. "Op hoe meer plaatsen we Horizon kunnen lanceren, hoe beter".

Om de overname te verklaren, legde Fries het strategisch belang uit van de Benelux-markt voor Liberty Global. Door de volledige controle te verwerven over Telenet, krijgen de Amerikanen ook toegang tot de vrije kasstroom van het bedrijf. De timing van het bod, verklaarde Liberty doordat de aankondiging van Telenet midden augustus om een aandeleninkoopprogramma te starten niet onverdeeld positief werd onthaald. "Er waren gemengde reacties, sommigen hielden er niet van". De overname kan bovendien betaald worden zonder extra middelen te moeten ophalen. "De liquiditeit is er, we hebben geen extra geld nodig. De prijs is correct".

Fries zei ook nog dat zijn bedrijf niet van plan is om het bod aan te passen indien het niet zou worden geaccepteerd. De afronding verwacht hij "binnen zes a acht weken". Als Liberty Global er niet in zou slagen 95 procent van de aandelen te verwerven, dan blijft de optie open van de self-tender die midden augustus door Telenet is aangekondigd.

Bron: Belga

Mike Fries, de ceo van het Amerikaanse Liberty Global dat gisteren aankondigde dat het een bod wil uitbrengen op de aandelen van Telenet die het nog niet in zijn bezit heeft, ziet belangrijke synergieën bij de overname. Maar op de vraag wat dat precies betekent, liet hij nog niet in zijn kaarten kijken. "Ik verkies er nog niets over te zeggen, het is een 'work in progress'." Fries hield donderdagavond vanuit New York, op een telecomcongres georganiseerd door Goldman Sachs, een toespraak. De overnameplannen van Telenet waren hét thema. De topman wilde geen cijfer plakken op de verwachte synergieën. Maar hij gaf wel enkele voorbeelden. "We kunnen samen nieuwe producten lanceren, samen netwerktechnologie aankopen en operationeel kan men zeker efficiënter werken", klonk het. Het lijkt er ook op dat het online tv-platform 'Horizon', dat Liberty eerder al met succes in Nederland lanceerde, op de Belgische markt zal komen. "Op hoe meer plaatsen we Horizon kunnen lanceren, hoe beter". Om de overname te verklaren, legde Fries het strategisch belang uit van de Benelux-markt voor Liberty Global. Door de volledige controle te verwerven over Telenet, krijgen de Amerikanen ook toegang tot de vrije kasstroom van het bedrijf. De timing van het bod, verklaarde Liberty doordat de aankondiging van Telenet midden augustus om een aandeleninkoopprogramma te starten niet onverdeeld positief werd onthaald. "Er waren gemengde reacties, sommigen hielden er niet van". De overname kan bovendien betaald worden zonder extra middelen te moeten ophalen. "De liquiditeit is er, we hebben geen extra geld nodig. De prijs is correct". Fries zei ook nog dat zijn bedrijf niet van plan is om het bod aan te passen indien het niet zou worden geaccepteerd. De afronding verwacht hij "binnen zes a acht weken". Als Liberty Global er niet in zou slagen 95 procent van de aandelen te verwerven, dan blijft de optie open van de self-tender die midden augustus door Telenet is aangekondigd. Bron: Belga