De Amerikaanse hoofdaandeelhouder van Telenet, kabelgroep Liberty Global, heeft zijn belang in het telecombedrijf nog vergroot.

Dat schrijft De Tijd op basis van meldingen van beurswaakhond CBFA. Liberty's dochtermaatschappij Binan Investments kocht de voorbije dagen voor bijna 5 miljoen euro aandelen in. Zo vergroot Liberty Global zijn belang in Telenet tot 50,3 procent.

Telenet zegt dat de aankoop van de aandelen waarschijnlijk te maken heeft met het lopende aandelenoptieplan bij Telenet. Door extra stukken te kopen anticipeert Liberty Global op de nakende verwatering van zijn belang en wil het vermijden beneden de 50 procent van het kapitaal te zakken.

De Amerikaanse hoofdaandeelhouder van Telenet, kabelgroep Liberty Global, heeft zijn belang in het telecombedrijf nog vergroot. Dat schrijft De Tijd op basis van meldingen van beurswaakhond CBFA. Liberty's dochtermaatschappij Binan Investments kocht de voorbije dagen voor bijna 5 miljoen euro aandelen in. Zo vergroot Liberty Global zijn belang in Telenet tot 50,3 procent. Telenet zegt dat de aankoop van de aandelen waarschijnlijk te maken heeft met het lopende aandelenoptieplan bij Telenet. Door extra stukken te kopen anticipeert Liberty Global op de nakende verwatering van zijn belang en wil het vermijden beneden de 50 procent van het kapitaal te zakken.