Ondanks het feit dat enkele klanten hun bestellingen uitgesteld hebben, vertoonde it-dienstenbedrijf Econocom in het eerste halfjaar toch nog een groei van 4,7 procent.

Uit voorlopige halfjaarcijfers blijkt dat de Econocom-groep vooral in het tweede kwartaal sterk presteerde. Het eerste kwartaal was grotendeels vlak te noemen. In de halfjaarresultaten boekt het bedrijf zo nog een omzetgroei van 4,7 procent.

Niets om over te klagen, maar dat dat niet spectaculair is weet de Econocom-directie ook. In de jaarresultaten van 2007 groeide het bedrijf nog met bijna 19 procent. Een simpel rekensommetje leert dat het bedrijf dan nog erg veel in te halen heeft in de tweede jaarhelft. De firma verklaart de tragere groei door de beslissing van "verscheidene grote opdrachtgevers" om hun bestellingen op te schuiven naar de tweede helft van het jaar.

Vooral Telecom Services deed het goed met een vooruitgang van 17 procent tot 16,1 miljoen euro. Daarmee is Telecom wel nog steeds veruit de kleinste afdeling van het bedrijf. Toch deed ook de grootste afdeling, IT Financial Services, het goed met een vooruitgang van 6,2 procent tot 155,3 miljoen euro. Managed Services steeg met 5,9 procent tot 70,3 miljoen euro. Enkel de afdeling Products & Solutions ging achteruit, van 96,5 miljoen euro in 2007 naar 96,3 miljoen dit jaar.

Econocom verwacht wel dat de operationele winst minstens 15 procent beter zal zijn dan in het eerste semester van 2007 (8,5 miljoen euro). De definitieve halfjaarresultaten worden eind augustus bekendgemaakt.

Ondanks het feit dat enkele klanten hun bestellingen uitgesteld hebben, vertoonde it-dienstenbedrijf Econocom in het eerste halfjaar toch nog een groei van 4,7 procent. Uit voorlopige halfjaarcijfers blijkt dat de Econocom-groep vooral in het tweede kwartaal sterk presteerde. Het eerste kwartaal was grotendeels vlak te noemen. In de halfjaarresultaten boekt het bedrijf zo nog een omzetgroei van 4,7 procent. Niets om over te klagen, maar dat dat niet spectaculair is weet de Econocom-directie ook. In de jaarresultaten van 2007 groeide het bedrijf nog met bijna 19 procent. Een simpel rekensommetje leert dat het bedrijf dan nog erg veel in te halen heeft in de tweede jaarhelft. De firma verklaart de tragere groei door de beslissing van "verscheidene grote opdrachtgevers" om hun bestellingen op te schuiven naar de tweede helft van het jaar. Vooral Telecom Services deed het goed met een vooruitgang van 17 procent tot 16,1 miljoen euro. Daarmee is Telecom wel nog steeds veruit de kleinste afdeling van het bedrijf. Toch deed ook de grootste afdeling, IT Financial Services, het goed met een vooruitgang van 6,2 procent tot 155,3 miljoen euro. Managed Services steeg met 5,9 procent tot 70,3 miljoen euro. Enkel de afdeling Products & Solutions ging achteruit, van 96,5 miljoen euro in 2007 naar 96,3 miljoen dit jaar. Econocom verwacht wel dat de operationele winst minstens 15 procent beter zal zijn dan in het eerste semester van 2007 (8,5 miljoen euro). De definitieve halfjaarresultaten worden eind augustus bekendgemaakt.