De overname van Fortis Bank door BNP Paribas bracht ook wijzigingen in het management mee. De samenstelling van de nieuwe Executive Committee raakte halverwege mei bekend.

Lieve Mostrey werd lid van dat Executive Committee van BNP Paribas Fortis en staat aan het hoofd van Technology, Operations & Property Services. (TOPS) Zij rapporteert rechtstreeks aan Filip Dierckx, vice-president van het Executive Committee & COO Group Functions.

Mostrey behaalde een diploma burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en een post-graduaat Economie aan de VUB. Zij startte haar carrière bij de Generale Bank in '83 als analist en projectleider. Daarna werd Lieve Mostrey hoofd IT Development, Effecten en vervolgens hoofd Securities Handling. Begin 2006 bracht ze het tot voorzitter van het Country Management Team van Fortis Bank België en verving ze in die functie Jean-Pierre Cardinael, cio en afgevaardigd-bestuurder die met pensioen ging. Twee jaar later werd ze tot chief operating officer en lid van het management committee van de Fortis Bank benoemd. Lieve Mostrey is na Marlies van Elst van ING België de tweede vrouw die het it-departement van een belangrijke bank in dit land leidt.

Voormalig it-directeur Alain Deschênes van Fortis Bank stapte inmiddels over naar het Franse Crédit Agricole SA.

Eind juli raakte bekend dat er in België de eerstkomende maanden 529 personen in aanmerking komen voor een vervroegd vertrek, "128 daarvan in departementen zoals informatica en facility." De bank benadrukt dat het om vrijwillige vertrekregelingen gaat maar de geruchten over een nauwere samenwerking met IBM nemen toe. IBM is trouwens de geprivilegieerde technologiepartner van de Franse bankgroep, onder meer in het kader van de joint-venture BP2I (BNP Paribas Partners for Innovation)."

De overname van Fortis Bank door BNP Paribas bracht ook wijzigingen in het management mee. De samenstelling van de nieuwe Executive Committee raakte halverwege mei bekend. Lieve Mostrey werd lid van dat Executive Committee van BNP Paribas Fortis en staat aan het hoofd van Technology, Operations & Property Services. (TOPS) Zij rapporteert rechtstreeks aan Filip Dierckx, vice-president van het Executive Committee & COO Group Functions. Mostrey behaalde een diploma burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en een post-graduaat Economie aan de VUB. Zij startte haar carrière bij de Generale Bank in '83 als analist en projectleider. Daarna werd Lieve Mostrey hoofd IT Development, Effecten en vervolgens hoofd Securities Handling. Begin 2006 bracht ze het tot voorzitter van het Country Management Team van Fortis Bank België en verving ze in die functie Jean-Pierre Cardinael, cio en afgevaardigd-bestuurder die met pensioen ging. Twee jaar later werd ze tot chief operating officer en lid van het management committee van de Fortis Bank benoemd. Lieve Mostrey is na Marlies van Elst van ING België de tweede vrouw die het it-departement van een belangrijke bank in dit land leidt. Voormalig it-directeur Alain Deschênes van Fortis Bank stapte inmiddels over naar het Franse Crédit Agricole SA. Eind juli raakte bekend dat er in België de eerstkomende maanden 529 personen in aanmerking komen voor een vervroegd vertrek, "128 daarvan in departementen zoals informatica en facility." De bank benadrukt dat het om vrijwillige vertrekregelingen gaat maar de geruchten over een nauwere samenwerking met IBM nemen toe. IBM is trouwens de geprivilegieerde technologiepartner van de Franse bankgroep, onder meer in het kader van de joint-venture BP2I (BNP Paribas Partners for Innovation)."