Volgens Forrester Research staat de financiële dienstensector immers voor 18 procent van de omzet van it-leveranciers. Nu drie van de top vijf Amerikaanse instellingen niet meer als een onafhankelijke eenheid fungeren, zal er verder in de kosten worden gesnoeid. Alleen al op het vlak van de servers zorgt de financiële sector voor 25 procent van de wereldwijde aankoop, zegt Gartner. Dat zal bij sommige ondernemingen hard aankomen. NCR, CA, SAS en Unisys halen meer dan een derde van hun omzet uit de financiële sector. Opvallend is dat er ook donkere wolken samenpakken boven Indische it-ondernemingen. 60 procent van de inkomsten van Tata Consultancy Services, het eerste fiscale kwartaal goed voor 1,6 miljard dollar, zijn afkomstig uit de Amerikaanse financiële sector, zo blijkt uit de Fintech 100 van vorig jaar. Infosys Technologies haalt meer dan 1 miljard dollar uit dit segment.

Op lange termijn zou het ook een impact kunnen hebben op beursintroducties, schrijft BusinessWeek. Zo was Lehman Brothers in 1966 de eerste grote bankinstelling die een technologiebedrijf naar de beurs bracht, namelijk Digital Equipment. Dat was meteen het begin van een hele reeks succesvolle beursintroducties die vaak aan de basis lagen van de it-innovatie in Silicon Valley.

Volgens Forrester Research staat de financiële dienstensector immers voor 18 procent van de omzet van it-leveranciers. Nu drie van de top vijf Amerikaanse instellingen niet meer als een onafhankelijke eenheid fungeren, zal er verder in de kosten worden gesnoeid. Alleen al op het vlak van de servers zorgt de financiële sector voor 25 procent van de wereldwijde aankoop, zegt Gartner. Dat zal bij sommige ondernemingen hard aankomen. NCR, CA, SAS en Unisys halen meer dan een derde van hun omzet uit de financiële sector. Opvallend is dat er ook donkere wolken samenpakken boven Indische it-ondernemingen. 60 procent van de inkomsten van Tata Consultancy Services, het eerste fiscale kwartaal goed voor 1,6 miljard dollar, zijn afkomstig uit de Amerikaanse financiële sector, zo blijkt uit de Fintech 100 van vorig jaar. Infosys Technologies haalt meer dan 1 miljard dollar uit dit segment. Op lange termijn zou het ook een impact kunnen hebben op beursintroducties, schrijft BusinessWeek. Zo was Lehman Brothers in 1966 de eerste grote bankinstelling die een technologiebedrijf naar de beurs bracht, namelijk Digital Equipment. Dat was meteen het begin van een hele reeks succesvolle beursintroducties die vaak aan de basis lagen van de it-innovatie in Silicon Valley.