Sociale media kunnen zorgen voor een teloorgang van fysiek contact. Daar heeft een Amerikaanse studente iets op gevonden: de Like-A-Hug-jas. Die pompt zichzelf op met lucht wanneer je een 'like' ontvangt op Facebook, alsof je een echte knuffel krijgt.

"Het leek mij een leuk idee om via draadloze technologie knuffels te kunnen ontvangen", aldus ontwerpster Melissa Chow, studente aan het Massachusetts Institute of Technology, die zich stoorde aan de 'virtuele lange-afstandsrelaties' die via het internet ontstaan. "Met deze jas kan je de warmte, steun en liefde van je vrienden echt vóélen, waar je ook bent".

Iedere keer als er statusupdates, foto's of video's 'geliket' worden, zendt je smartphone een Bluetooth-signaal uit naar de 'Facebookjas', waarna de luchtcompartimenten van het kledingstuk opgeblazen worden door een ingebouwd pompje en je het gevoel krijgt dat je echt geknuffeld wordt. Een gesimuleerde knuffel terugsturen doe je door je armen om je schouders te slaan, en zo de luchtcompartimenten leeg te laten lopen.

Het ontwerp van Melissa Chow is een prototype. Of dit kledingstuk ooit in productie zal gaan, is niet bekend.

Sociale media kunnen zorgen voor een teloorgang van fysiek contact. Daar heeft een Amerikaanse studente iets op gevonden: de Like-A-Hug-jas. Die pompt zichzelf op met lucht wanneer je een 'like' ontvangt op Facebook, alsof je een echte knuffel krijgt. "Het leek mij een leuk idee om via draadloze technologie knuffels te kunnen ontvangen", aldus ontwerpster Melissa Chow, studente aan het Massachusetts Institute of Technology, die zich stoorde aan de 'virtuele lange-afstandsrelaties' die via het internet ontstaan. "Met deze jas kan je de warmte, steun en liefde van je vrienden echt vóélen, waar je ook bent". Iedere keer als er statusupdates, foto's of video's 'geliket' worden, zendt je smartphone een Bluetooth-signaal uit naar de 'Facebookjas', waarna de luchtcompartimenten van het kledingstuk opgeblazen worden door een ingebouwd pompje en je het gevoel krijgt dat je echt geknuffeld wordt. Een gesimuleerde knuffel terugsturen doe je door je armen om je schouders te slaan, en zo de luchtcompartimenten leeg te laten lopen. Het ontwerp van Melissa Chow is een prototype. Of dit kledingstuk ooit in productie zal gaan, is niet bekend.