Het Limburgse softwarebedrijf Alfa-Zet Systems, IBM en de Xios Hogeschool Limburg werken samen aan een nieuw platform om elektronische betalingen uit te voeren. Isapay, zoals het systeem zal heten, moet overal ter wereld snelle, veilige en goedkope betalingen mogelijk maken, onder meer via sms.

Isapay is als idee gegroeid uit de beperkingen die het huidige betaalverkeer met zich meebrengen, zoals de "onnodige kosten" die verbonden zijn aan transacties via Visa of PayPal, zo luidt het. De projectpartners hebben de ambitie om een betalingsplatform te bouwen dat via diverse kanalen (zoals sms, internet en mobiele terminals) het diensten- en betaalverkeer gemakkelijker, goedkoper, veiliger en sneller moet laten verlopen.

Steven Palmaers, hoofd van de betrokken onderzoeksgroep aan de Xios Hogeschool, geeft een voorbeeld: "Stel dat je met vier vrienden gaat eten en jij betaalt de rekening. Dan kunnen de anderen hun deel van de kosten gewoon per sms op jouw rekening overschrijven."

Isapay wordt dus een tussenschakel om betalingen te faciliteren tussen handelaars, consumenten en banken. Over een jaar moet Isapay volledig gebruiksklaar zijn en zal het gecommercialiseerd worden. De Benelux is het eerste marktgebied.

De uitwerking van het project kost 377.000 euro en wordt voor 45 procent gefinancierd met IWT-steun.

Bron: Belga

Het Limburgse softwarebedrijf Alfa-Zet Systems, IBM en de Xios Hogeschool Limburg werken samen aan een nieuw platform om elektronische betalingen uit te voeren. Isapay, zoals het systeem zal heten, moet overal ter wereld snelle, veilige en goedkope betalingen mogelijk maken, onder meer via sms. Isapay is als idee gegroeid uit de beperkingen die het huidige betaalverkeer met zich meebrengen, zoals de "onnodige kosten" die verbonden zijn aan transacties via Visa of PayPal, zo luidt het. De projectpartners hebben de ambitie om een betalingsplatform te bouwen dat via diverse kanalen (zoals sms, internet en mobiele terminals) het diensten- en betaalverkeer gemakkelijker, goedkoper, veiliger en sneller moet laten verlopen. Steven Palmaers, hoofd van de betrokken onderzoeksgroep aan de Xios Hogeschool, geeft een voorbeeld: "Stel dat je met vier vrienden gaat eten en jij betaalt de rekening. Dan kunnen de anderen hun deel van de kosten gewoon per sms op jouw rekening overschrijven." Isapay wordt dus een tussenschakel om betalingen te faciliteren tussen handelaars, consumenten en banken. Over een jaar moet Isapay volledig gebruiksklaar zijn en zal het gecommercialiseerd worden. De Benelux is het eerste marktgebied. De uitwerking van het project kost 377.000 euro en wordt voor 45 procent gefinancierd met IWT-steun. Bron: Belga