Het informaticabedrijf M-Soft uit Overpelt, een gewezen onderdeel van staalgroep ArcelorMittal, is overgenomen door een Italiaanse investeringsgroep. Dat meldt De Tijd.

M-Soft ontstond uit de informatica-afdeling van de Belgische metaalhandel Metalim, het latere AND-Steel en een onderdeel van ArcelorMittal. Het bedrijf, dat zich via een management buy-out losweekte uit de staalgroep, legt zich toe op ERP-software.

De onderneming heeft, gezien haar oorsprong, een sterke ervaring in de metaalverwerkende nijverheid maar waaierde ook uit naar andere sectoren. M-Soft, dat bedrijven bedient als Reynaers Aluminium, Istrilène (cosmetica) en Elex (elektronica), werd tevens buiten de landsgrenzen actief. Maar de internationale aanwezigheid, vooral in Nederland en Duitsland, bleef toch eerder beperkt.

Om sterker te kunnen staan in het buitenland gingen de eigenaars op zoek naar een overnemer. Dat leidde uiteindelijk tot de verkoop aan de niet nader bekende Italiaanse groep. Het gaat om een investeerder en niet om een sectorgenoot. "Dat laatste scenario is ook overwogen maar wanneer je dan opgaat in een grotere partij verlies je als bedrijf je identiteit en je autonomie", zegt René Berquin, managing partner van SDM. Volgens Berquin is het geen nadeel dat de overnemer geen sectorgenoot is.

M-Soft heeft zo'n 35 mensen in dienst en haalde vorig jaar een winst van 0,22 miljoen euro op een omzet van 2,35 miljoen.

Bron: Belga

Het informaticabedrijf M-Soft uit Overpelt, een gewezen onderdeel van staalgroep ArcelorMittal, is overgenomen door een Italiaanse investeringsgroep. Dat meldt De Tijd. M-Soft ontstond uit de informatica-afdeling van de Belgische metaalhandel Metalim, het latere AND-Steel en een onderdeel van ArcelorMittal. Het bedrijf, dat zich via een management buy-out losweekte uit de staalgroep, legt zich toe op ERP-software. De onderneming heeft, gezien haar oorsprong, een sterke ervaring in de metaalverwerkende nijverheid maar waaierde ook uit naar andere sectoren. M-Soft, dat bedrijven bedient als Reynaers Aluminium, Istrilène (cosmetica) en Elex (elektronica), werd tevens buiten de landsgrenzen actief. Maar de internationale aanwezigheid, vooral in Nederland en Duitsland, bleef toch eerder beperkt. Om sterker te kunnen staan in het buitenland gingen de eigenaars op zoek naar een overnemer. Dat leidde uiteindelijk tot de verkoop aan de niet nader bekende Italiaanse groep. Het gaat om een investeerder en niet om een sectorgenoot. "Dat laatste scenario is ook overwogen maar wanneer je dan opgaat in een grotere partij verlies je als bedrijf je identiteit en je autonomie", zegt René Berquin, managing partner van SDM. Volgens Berquin is het geen nadeel dat de overnemer geen sectorgenoot is. M-Soft heeft zo'n 35 mensen in dienst en haalde vorig jaar een winst van 0,22 miljoen euro op een omzet van 2,35 miljoen. Bron: Belga