Het project van de twee jongelingen draaide rond de maaltijdregistratie in de Salvator- en St. Ursula-ziekenhuizen in Hasselt en Herk-de-Stad. Rego en Lemmens wilden de manuele werkwijze volledig vervangen door een digitaal proces.

De eigenlijke registratie van de maaltijd aan het bed van de patiënt zou via een webapplicatie op een pda moeten gebeuren. Voorts zouden de samenstelling van mogelijke maaltijden in de keuken, de controle door de diëtisten en de opvolging van maaltijd geautomatiseerd worden.

"Door de digitalisering wordt de werkdruk bij het verplegend personeel verlaagd en is er meer tijd vrij voor de patiënt", klinkt de uitleg van de twee studenten in de samenvatting van het eindwerk. "Ook is het eenvoudiger om eventuele aanpassingen in de geregistreerde maaltijden aan te brengen. Alle gegevens worden gecentraliseerd, wat een groot voordeel is wanneer de instelling beschikt over meerdere campussen of sites (zoals bij dit concreet project het geval was). Deze applicatie zou eventueel geïmplementeerd kunnen worden in een bestaand systeem en data kunnen gebruiken uit de aanwezige databases."

Rego en Lemmens werkten het volledige project uit, van bij de analyse en het netwerkontwerp, over de programmatie tot de uiteindelijke implementatie. Met de prijs winnen ze, net als 9 andere deelnemers, een geldprijs van 300 euro en een boekenbon van 50 euro.

Het project van de twee jongelingen draaide rond de maaltijdregistratie in de Salvator- en St. Ursula-ziekenhuizen in Hasselt en Herk-de-Stad. Rego en Lemmens wilden de manuele werkwijze volledig vervangen door een digitaal proces. De eigenlijke registratie van de maaltijd aan het bed van de patiënt zou via een webapplicatie op een pda moeten gebeuren. Voorts zouden de samenstelling van mogelijke maaltijden in de keuken, de controle door de diëtisten en de opvolging van maaltijd geautomatiseerd worden. "Door de digitalisering wordt de werkdruk bij het verplegend personeel verlaagd en is er meer tijd vrij voor de patiënt", klinkt de uitleg van de twee studenten in de samenvatting van het eindwerk. "Ook is het eenvoudiger om eventuele aanpassingen in de geregistreerde maaltijden aan te brengen. Alle gegevens worden gecentraliseerd, wat een groot voordeel is wanneer de instelling beschikt over meerdere campussen of sites (zoals bij dit concreet project het geval was). Deze applicatie zou eventueel geïmplementeerd kunnen worden in een bestaand systeem en data kunnen gebruiken uit de aanwezige databases." Rego en Lemmens werkten het volledige project uit, van bij de analyse en het netwerkontwerp, over de programmatie tot de uiteindelijke implementatie. Met de prijs winnen ze, net als 9 andere deelnemers, een geldprijs van 300 euro en een boekenbon van 50 euro.