Het proces is aangespannen door drie gebruikers die zeggen dat de monopoliepositie LinkedIn in staat stelt te hoge bedragen te vragen voor zijn premium service. Dat is de versie van de dienst waarbij abonnees bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om zonder beperkingen te bekijken wie hun profiel bezocht.

Akkoordje met Facebook

LinkedIn zou het volgens de klagers ook op een akkoordje hebben gegooid met Facebook, dat eerder plannen had om zelf met een zakelijk platform te komen. Die plannen werden echter nooit doorgezet.

De gebruikers vragen onder meer om een schadevergoeding en willen ook dat de rechter LinkedIn zijn 'onwettige en concurrentiebeperkende gedrag' stopt. LinkedIn, onderdeel van Microsoft, zegt zich tegen de beschuldigingen te zullen verdedigen.

Het proces is aangespannen door drie gebruikers die zeggen dat de monopoliepositie LinkedIn in staat stelt te hoge bedragen te vragen voor zijn premium service. Dat is de versie van de dienst waarbij abonnees bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om zonder beperkingen te bekijken wie hun profiel bezocht.LinkedIn zou het volgens de klagers ook op een akkoordje hebben gegooid met Facebook, dat eerder plannen had om zelf met een zakelijk platform te komen. Die plannen werden echter nooit doorgezet.De gebruikers vragen onder meer om een schadevergoeding en willen ook dat de rechter LinkedIn zijn 'onwettige en concurrentiebeperkende gedrag' stopt. LinkedIn, onderdeel van Microsoft, zegt zich tegen de beschuldigingen te zullen verdedigen.