LinkedIn introduceert salarisvergelijker

03/11/16 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:46

Bron: Datanews

LinkedIn heeft een nieuwe tool ontwikkeld waarmee leden hun salaris kunnen vergelijken met dat van anderen en erachter kunnen komen hoeveel extra ze kunnen verdienen als ze zich nieuwe vaardigheden eigen maken: LinkedIn Salary. Daarbij wordt rekening gehouden met tal van factoren die van invloed kunnen zijn op de loonschaal, zoals ervaring, opleidingsniveau, industrie en bedrijfsgrootte.

LinkedIn introduceert salarisvergelijker

© Bloomberg

Het bedrijf levert de tool volgens het 'give-to-get-model'. Dat betekent dat een gebruiker eerst zijn of haar eigen salaris moet invoeren om te kunnen zien wat andere mensen met dezelfde baan verdienen.

De nieuwe functie is vooralnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië, maar er zijn wel plannen om LinkedIn Salary uit te rollen naar andere landen begin volgend jaar.

Wie wil weten wat een Belgische informaticus verdienst kan terecht bij de salarisenquête die Data News begin dit jaar liet uitvoeren. We maakten daarbij een uitgebreide analyse en infografiek van de lonen en voorwaarden uit de sector. (ANP/PVL)

Onze partners